Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Vegetarische poké bowl met knapperige stukjes peer

De poké bowl zie je op steeds meer plaatsen, met door het hele land heen zelfs poke restaurants. Traditioneel wordt deze Hawaiiaanse lekkernij geserveerd met (rauwe) vis. De vegetarische poké bowl is gemaakt op basis van knapperige peerstukjes.  

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 1 Migo peer
 60 gr rijst, (bijvoorbeeld pandanrijst)
 25 gr wortel julienne
 50 gr komkommer
 25 gr radijs, in dunne plakjes
 25 gr sojabonen
 15 gr bosui, in ringetjes
 5 gr sesamzaad
 1 el mayonaise
 2 el sojasaus
 1 tl srirachasaus
 ½ tl sesamolie
 ½ limoen, uitgperst
Keukenbenodigdheden
 Kookpan

Bereidingswijze
1

Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking en laat afkoelen.

2

Meng alle ingrediënten voor de dressing.

3

Meng de dressing met de peer en de bosui.

4

Meng nu alle ingrediënten en serveer.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 Migo peer
 60 gr rijst, (bijvoorbeeld pandanrijst)
 25 gr wortel julienne
 50 gr komkommer
 25 gr radijs, in dunne plakjes
 25 gr sojabonen
 15 gr bosui, in ringetjes
 5 gr sesamzaad
 1 el mayonaise
 2 el sojasaus
 1 tl srirachasaus
 ½ tl sesamolie
 ½ limoen, uitgperst
Keukenbenodigdheden
 Kookpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking en laat afkoelen.

2

Meng alle ingrediënten voor de dressing.

3

Meng de dressing met de peer en de bosui.

4

Meng nu alle ingrediënten en serveer.

Vegetarische pokebowl met knapperige stukjes peer

Tip! Srirachasaus is een pittige pepersaus met knoflook. Hou je niet zo van pittig? Ga dan voor een zoete chilisaus. 

Vegetarische poke bowl

Oorsprong

De poké bowl deed een paar jaar geleden zijn intrede in Nederland, maar is oorspronkelijk een Hawaiiaans gerecht. In Hawaï werd dit gerecht met name gegeten door vissers, die overgebleven visrestjes op deze manier in een maaltijd verwerkte. Waarschijnlijk wist je het nog niet… maar poké betekent dan ook visrestjes.

Een poké bowl kun je eigenlijk een beetje vergelijken met een sushi bowl. Een laagje rijst met daar overheen rauwe vis en andere toppings. Groente en vis zijn de basis ingrediënten, waarbij vele combinaties mogelijk zijn.

Poké bowl variaties

Maar heb je al wel eens gedacht aan fruit als alternatief voor vis? Wij gebruiken peer om een vegetarische poké bowl te maken. Klinkt misschien als een vreemde combinatie, maar hij is heerlijk! Knapperige stukjes gemarineerde peer zorgen voor een heel ander gerecht. Boordevol smaak met de lichtzoete smaak van de peer! Toppings kun je helemaal naar eigen smaak aanpassen. Wat dacht je van gebakken uitjes, fijngestampte wasabinootjes, mango of ingelegde gember om je vegetarische poké bowl mee af te maken?

Maar wat nou als je vegetarisch eet, flexitatiër bent of als je gewoon niet zo van vis houdt? Ook dan zijn er genoeg alternatieven om te kunnen genieten van een lekkere, vegatarische poké bowl! Bekende alternatieven voor vis zijn tofu en tempeh.

Op zoek naar meer inspiratie voor vegetarische maaltijden? Bekijk dan hier ons recept voor de bloemkool tikka massala met naantosti’s.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.