Venkel behoort tot de familie van de pastinaak, wortel en peterselie. Hij heeft een behoorlijk kenmerkende anijsachtige smaak die fantastisch tot zijn recht komt bij vis. Wij combineren deze groente dan ook met zalmpakketjes in een gemakkelijk ovengerecht dat zo op tafel staat.
Verwarm de oven voor op 180หC. Halveer de venkel, snijd de harde kern eruit en snijd de rest in zo dun mogelijke schijfjes.
Pak 4 grote stukken vetvrij papier of aluminiumfolie en verdeel hier de roerbakgroenten en venkel over. Bestrooi met peper en zout en verdeel de dille over de groenten. Leg de zalmfilet erbovenop en verdeel de citroen dakpansgewijs over de zalm.
Vouw nu de randjes omhoog en giet 4 el wijn in ieder pakketje en vouw de pakketjes goed dicht. Zet de zalmpakketjes 25 minuten in de oven.
Maak intussen een dressing van azijn, olijfolie, honing, peper en zout. Meng de slamelange met de peren, druiven en de dressing.
Serveer de vis in de pakketjes met de salade. Eet smakelijk!
Ingrediรซnten
Instructies
Verwarm de oven voor op 180หC. Halveer de venkel, snijd de harde kern eruit en snijd de rest in zo dun mogelijke schijfjes.
Pak 4 grote stukken vetvrij papier of aluminiumfolie en verdeel hier de roerbakgroenten en venkel over. Bestrooi met peper en zout en verdeel de dille over de groenten. Leg de zalmfilet erbovenop en verdeel de citroen dakpansgewijs over de zalm.
Vouw nu de randjes omhoog en giet 4 el wijn in ieder pakketje en vouw de pakketjes goed dicht. Zet de zalmpakketjes 25 minuten in de oven.
Maak intussen een dressing van azijn, olijfolie, honing, peper en zout. Meng de slamelange met de peren, druiven en de dressing.
Serveer de vis in de pakketjes met de salade. Eet smakelijk!
Zalm is absoluut een van onze favorieten! Lust jij ook graag zalm? Dan moet je deze groene asperge-zalmrolletjes absoluut een keer hebben geprobeerd!
Laat een reactie achter