Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Verse basilicum pappardelle

Verse basilicum pappardelle

Heb je thuis wel eens pasta gemaakt? Met een pastamachine is dit helemaal niet moeilijk. In deze zelfgemaakte pappardelle is verse basilicum verwerkt. Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar het is ook nog eens lekker!

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding25 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 400 gr pastabloem
 Zout
 4 eieren
 2 el olijfolie
 20 gr basilicum (alleen de blaadjes)
Extra keukenbenodigdheden
 Pastamachine

Bereidingswijze
1

Meng de pastabloem en het zout en leg in een berg op een schoongemaakte werkbank. Maak in het midden een kuiltje waar je de eieren in kunt doen.

2

Tik de eieren kapot in het kuiltje van de bloem. Prik de eidooiers kapot met een vork, voeg de olie toe aan het kuiltje en meng door de eieren heen. Blijf roeren tot er beetje bij beetje bloem opgenomen wordt door het ei. Blijf dit bijna 10 min. herhalen tot alle bloem opgenomen is door de eieren.

3

Zet de pastamachine klaar. Verdeel het pastadeeg in twee gelijke bolletjes. Dek 1 bolletje af met huishoudfolie en zet apart. Draai 1 bol op stand 1 door de pastamachine en haal vervolgens de pasta in volgorde door de pastamachine t/m de 7e stand.

4

Leg de uitgerolde pasta op de werkbank en dek deze af met theedoeken. Herhaal dit proces met de tweede deegbol. Bestrijk 1 deel uitgerolde pastadeeg met een klein beetje water en leg hier de basilicumblaadjes in een leuk patroon op. Zorg dat er afstand zit tussen elk blaadje. Bestrijk het tweede deel uitgerolde pastadeeg ook met een klein beetje water en leg deze met de natte kant op het pastadeeg met basilicumblaadjes.

5

Zet de pastamachine op stand 6 en haal de pasta erdoorheen. Vouw de pasta dubbel en snijd in stroken zodat je mooie pastaslierten krijgt. Kook de pasta in water tot deze drijft. Serveer de verse pasta warm.

Ingrediënten

Ingrediënten
 400 gr pastabloem
 Zout
 4 eieren
 2 el olijfolie
 20 gr basilicum (alleen de blaadjes)
Extra keukenbenodigdheden
 Pastamachine

Instructies

Bereidingswijze
1

Meng de pastabloem en het zout en leg in een berg op een schoongemaakte werkbank. Maak in het midden een kuiltje waar je de eieren in kunt doen.

2

Tik de eieren kapot in het kuiltje van de bloem. Prik de eidooiers kapot met een vork, voeg de olie toe aan het kuiltje en meng door de eieren heen. Blijf roeren tot er beetje bij beetje bloem opgenomen wordt door het ei. Blijf dit bijna 10 min. herhalen tot alle bloem opgenomen is door de eieren.

3

Zet de pastamachine klaar. Verdeel het pastadeeg in twee gelijke bolletjes. Dek 1 bolletje af met huishoudfolie en zet apart. Draai 1 bol op stand 1 door de pastamachine en haal vervolgens de pasta in volgorde door de pastamachine t/m de 7e stand.

4

Leg de uitgerolde pasta op de werkbank en dek deze af met theedoeken. Herhaal dit proces met de tweede deegbol. Bestrijk 1 deel uitgerolde pastadeeg met een klein beetje water en leg hier de basilicumblaadjes in een leuk patroon op. Zorg dat er afstand zit tussen elk blaadje. Bestrijk het tweede deel uitgerolde pastadeeg ook met een klein beetje water en leg deze met de natte kant op het pastadeeg met basilicumblaadjes.

5

Zet de pastamachine op stand 6 en haal de pasta erdoorheen. Vouw de pasta dubbel en snijd in stroken zodat je mooie pastaslierten krijgt. Kook de pasta in water tot deze drijft. Serveer de verse pasta warm.

Verse basilicum pappardelle

Tip! Combineer de verse basilicum pasta met een rucola pesto.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.