Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Verwen ontbijt met rode bessensaus swirl en eigen gemaakte granola

Berrybrothers

Zet in een handomdraai een heerlijk verwen ontbijt op tafel! Heb je weinig tijd? Gebruik dan je favoriete kant-en-klaar granola. Lazy Sunday en lekker de tijd? Maak dan je eigen pangranola volgens onderstaand recept!

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten rode bessensaus
 100 gr rode bessen
 2 medjoul dadels
 1 tl vanille aroma
 ¼ tl gemalen kardemom
 Water
Ingrediënten karamel zeezout pangranola
 75 gr grove havervlokken
 75 gr notenmix
 55 gr zadenmix
 20 gr boekweitkorrels
 2 snufjes zeezout
 2 el kokospalmsuiker
 1 el kokosolie
 ½ tl koek & speculaaskruiden
Voor het verwen ontbijt
 750 ml Alpro Mild & Creamy Naturel
 8 trossen rode bessen
Keukenbenodigdheden
 Steelpannetje
 Staafmixer
 Koekenpan

Bereidingswijze
1

Ris 100 gram rode bessen van de tros met een vork en was schoon met water. Doe de rode bessen, dadels, kardemom en vanille aroma in een klein steelpannetje en voeg net zoveel water toe totdat alles net onder staat. Laat koken op een laag vuur (ca. 5 minuten), totdat alles zacht is. Mix met een staafmixer tot een gladde saus en laat afkoelen in de koelkast.

2

Verhit een koekenpan en rooster de havervlokken, gemengde notenmix, zadenmix en boekweitkorrels ongeveer 5 minuten, tot goudbruin en het lekker geurt. Voeg de kokosolie, kokospalmsuiker en koek & speculaaskruiden toe en rooster 2 minuten mee. Haal de pan van het vuur en voeg het zeezout toe. Eet deze granola warm of laat afkoelen in de koelkast voor extra knapperigheid.

3

Vul 4 kommetjes met plantaardige variatie op yoghurt een maak een mooie swirl met de bessensaus. Bedek de plantaardige variatie op yoghurt voor de helft met de granola.

4

Was in totaal 8 trossen rode bessen. Leg 2 trossen rode bes per kommetje naast de granola.

Ingrediënten

Ingrediënten rode bessensaus
 100 gr rode bessen
 2 medjoul dadels
 1 tl vanille aroma
 ¼ tl gemalen kardemom
 Water
Ingrediënten karamel zeezout pangranola
 75 gr grove havervlokken
 75 gr notenmix
 55 gr zadenmix
 20 gr boekweitkorrels
 2 snufjes zeezout
 2 el kokospalmsuiker
 1 el kokosolie
 ½ tl koek & speculaaskruiden
Voor het verwen ontbijt
 750 ml Alpro Mild & Creamy Naturel
 8 trossen rode bessen
Keukenbenodigdheden
 Steelpannetje
 Staafmixer
 Koekenpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Ris 100 gram rode bessen van de tros met een vork en was schoon met water. Doe de rode bessen, dadels, kardemom en vanille aroma in een klein steelpannetje en voeg net zoveel water toe totdat alles net onder staat. Laat koken op een laag vuur (ca. 5 minuten), totdat alles zacht is. Mix met een staafmixer tot een gladde saus en laat afkoelen in de koelkast.

2

Verhit een koekenpan en rooster de havervlokken, gemengde notenmix, zadenmix en boekweitkorrels ongeveer 5 minuten, tot goudbruin en het lekker geurt. Voeg de kokosolie, kokospalmsuiker en koek & speculaaskruiden toe en rooster 2 minuten mee. Haal de pan van het vuur en voeg het zeezout toe. Eet deze granola warm of laat afkoelen in de koelkast voor extra knapperigheid.

3

Vul 4 kommetjes met plantaardige variatie op yoghurt een maak een mooie swirl met de bessensaus. Bedek de plantaardige variatie op yoghurt voor de helft met de granola.

4

Was in totaal 8 trossen rode bessen. Leg 2 trossen rode bes per kommetje naast de granola.

Verwen ontbijt met rode bessensaus swirl en eigen gemaakte granola

Benieuwd naar nog meer heerlijke ontbijtrecepten? Check ze hier. Een echte aanrader zijn onze waanzinnige wentelteefjes.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.