Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Verwenplank met notenbonbons, vers fruit en yoghurtdip

Even een momentje voor jezelf? Deze heerlijke verwenplank met notenbonbons heb je in een handomdraai op tafel staan. Vul de plank aan met jouw favoriete fruit en noten. In dit recept gaan we voor aardbeien, frambozen, dadels, pistachenoten en walnoten. Dip het fruit in een romige yoghurtdip, optimaal genieten!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Totale Tijd25 minuten

Ingrediënten notenbonbons
 40 gr cashewnoten
 20 gr havermout
 75 gr dadels
 2 el melk
 60 gr pure chocolade
 Naar wens als topping: gevriesdroogd fruit en/of nootjes
Yoghurtdip
 250 gr Griekse yoghurt
 ¾ tl rozenwater
 3 el honing
 20 gr pistachenoten
 Optioneel: 20 gr rozenblaadjes
Fruit om te dippen
 10 aardbeien
 10 frambozen
 4 medjoul dadels

Bereidingswijze
1

Meng voor de bonbons de ingrediënten in een hakmolen fijn. Rol van het mengsel met je handen 6 gelijke bonbons. Smelt de chocolade au bain-marie. Haal de bonbons door de chocolade en laat de bonbons uitharden op bakpapier. Wil je de bonbons versieren? Versier de bonbons dan vóór het uitharden met wat gevriesdroogd fruit en/of fijngehakte nootje.

2

Meng voor de yoghurtdip in een schaaltje de Griekse yoghurt met rozenwater en honing. Top af met pistachenoten en eventueel rozenblaadjes. Zet de yoghurtdip op een borrelplank samen met de bonbons en garneer de rest van de plank met nootjes en vers fruit om te gebruiken voor de dip.

3

Serveer de verwenplank met een lekkere kop thee.

Ingrediënten

Ingrediënten notenbonbons
 40 gr cashewnoten
 20 gr havermout
 75 gr dadels
 2 el melk
 60 gr pure chocolade
 Naar wens als topping: gevriesdroogd fruit en/of nootjes
Yoghurtdip
 250 gr Griekse yoghurt
 ¾ tl rozenwater
 3 el honing
 20 gr pistachenoten
 Optioneel: 20 gr rozenblaadjes
Fruit om te dippen
 10 aardbeien
 10 frambozen
 4 medjoul dadels

Instructies

Bereidingswijze
1

Meng voor de bonbons de ingrediënten in een hakmolen fijn. Rol van het mengsel met je handen 6 gelijke bonbons. Smelt de chocolade au bain-marie. Haal de bonbons door de chocolade en laat de bonbons uitharden op bakpapier. Wil je de bonbons versieren? Versier de bonbons dan vóór het uitharden met wat gevriesdroogd fruit en/of fijngehakte nootje.

2

Meng voor de yoghurtdip in een schaaltje de Griekse yoghurt met rozenwater en honing. Top af met pistachenoten en eventueel rozenblaadjes. Zet de yoghurtdip op een borrelplank samen met de bonbons en garneer de rest van de plank met nootjes en vers fruit om te gebruiken voor de dip.

3

Serveer de verwenplank met een lekkere kop thee.

Verwenplank met notenbonbons, vers fruit en yoghurtdip
Verwenplank

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.