Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Vispie met Aziatische groenten

Vispie met Aziatische groenten

Fan van ovengerechten? Probeer dan eens deze ovenschotel met Aziatische groenten en vis. De vispie met romige aardappelpuree bak je heerlijk krokant in de oven. Wil jij nog een extra smaakmaker toevoegen aan dit gerecht? Serveer het dan met piccalilly!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding30 minutenKooktijd40 minutenTotale Tijd1 uur 10 minuten

Ingrediënten
 500 gr iets kruimige aardappelen
 75 gr kruidenroomkaas
 4 el ongezouten roomboter
 1 eidooier
 3 stengels bieslook
 2 takjes peterselie
 300 ml volle melk
 1 tl nootmuskaat
 3 el bloem
 ½ tl gemalen venkelzaad
 300 gr zalmfilet
 250 gr kabeljauwhaas
 1 paksoi
 200 gr bimi
 100 gr shiitake
 2 el paneermeel
 Peper en zout

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 175°C. Breng een grote pan water aan de kook. Schil de aardappels, snijd doormidden en kook gaar in 15 à 20 min.

2

Stamp de aardappels met kruidenroomkaas en de helft van de boter. Snijd de bieslook en peterselie fijn. Voeg de eidooier, bieslook, peterselie en de helft van de melk toe en meng goed door. Voeg nootmuskaat en peper en zout naar smaak toe en zet apart.

3

Smelt de resterende boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer goed door met een garde zodat er een roux ontstaat. Voeg geleidelijk de overige melk toe zodat er een dikke saus ontstaat. Voeg venkelzaad en peper en zout naar smaak toe. Laat even koken op laag vuur tot een dikke saus.

4

Breng de zalmfilet en kabeljauwhaas op smaak met peper en zout en snijd in stukken van circa 5 cm. Snijd de paksoi in dikke repen, de bimi in drieën en de shiitake doormidden.

5

Leg de groenten in een ovenschaal en leg hier de zalm en kabeljauw op. Giet de saus over het geheel. Bedek de groenten en vis met de aardappelpuree en vorm een mooi patroon in de puree. Strooi de paneermeel over het geheel.

6

Zet de vispie 40 min. in de oven totdat deze mooi bruin is en de saus borrelt.

Ingrediënten

Ingrediënten
 500 gr iets kruimige aardappelen
 75 gr kruidenroomkaas
 4 el ongezouten roomboter
 1 eidooier
 3 stengels bieslook
 2 takjes peterselie
 300 ml volle melk
 1 tl nootmuskaat
 3 el bloem
 ½ tl gemalen venkelzaad
 300 gr zalmfilet
 250 gr kabeljauwhaas
 1 paksoi
 200 gr bimi
 100 gr shiitake
 2 el paneermeel
 Peper en zout

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 175°C. Breng een grote pan water aan de kook. Schil de aardappels, snijd doormidden en kook gaar in 15 à 20 min.

2

Stamp de aardappels met kruidenroomkaas en de helft van de boter. Snijd de bieslook en peterselie fijn. Voeg de eidooier, bieslook, peterselie en de helft van de melk toe en meng goed door. Voeg nootmuskaat en peper en zout naar smaak toe en zet apart.

3

Smelt de resterende boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer goed door met een garde zodat er een roux ontstaat. Voeg geleidelijk de overige melk toe zodat er een dikke saus ontstaat. Voeg venkelzaad en peper en zout naar smaak toe. Laat even koken op laag vuur tot een dikke saus.

4

Breng de zalmfilet en kabeljauwhaas op smaak met peper en zout en snijd in stukken van circa 5 cm. Snijd de paksoi in dikke repen, de bimi in drieën en de shiitake doormidden.

5

Leg de groenten in een ovenschaal en leg hier de zalm en kabeljauw op. Giet de saus over het geheel. Bedek de groenten en vis met de aardappelpuree en vorm een mooi patroon in de puree. Strooi de paneermeel over het geheel.

6

Zet de vispie 40 min. in de oven totdat deze mooi bruin is en de saus borrelt.

Vispie met Aziatische groenten

Probeer ook eens deze romige ovenschotel met koolvis en rucola.

Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Philibert du Charme Chardonnay: Dit gerecht vraagt om een houtgerijpte chardonnay. Deze wijn heeft een rijke neus met aromatische en fruitige geuren. Verfijnd en delicaat, vol en fris in de mond met een mooie afdronk.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.