Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Vongole met gele curry en gepofte tomaatjes

Vongole met gele curry en gepofte tomaatjes

Dit borrelgerecht zet je zo op tafel en is ontzettend lekker! Vongole is vooral bekend van de beroemde pasta vongole, maar ook als borrelhapje is dit heerlijk. Met de smaak van de zeevruchten waan je je even op vakantie! Wij geven de vongole een twist met gele curry.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 150 gr cherrytomaten aan een steeltje
 Olijfolie
 4 Libanese pitabroden
 1 kg vongole
 2 el zonnebloemolie
 70 gr gele currypasta
 200 gr Thaise groentemix
 1 limoen
 400 ml kokosmelk
 8 takjes koriander

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en pof ze gedurende 10 min. in de oven. Verwarm de pitabroden de laatste 2 min. bij de tomaatjes in de oven.

2

Spoel de vongole enkele malen om met koud water en verwijder de kapotte schelpen. Zet apart.

3

Verwarm de olie in een pan en bak de currypasta kort aan zodat deze begint te geuren. Voeg de groentemix toe, schud het geheel een paar keer om en rasp de limoen boven de groenten. Bewaar de limoen. Voeg de vongole en kokosmelk toe, roer snel door en doe gelijk de deksel op de pan.

4

Laat het geheel 5 min. koken totdat de schelpen opengaan. Haal de schelpen die niet open zijn gegaan uit de pan en gooi weg. Snijd de limoen in partjes.

5

Serveer de vongole in een schaal met limoenpartjes, verse koriander, gepofte tomaatjes en pitabrood.

Ingrediënten

Ingrediënten
 150 gr cherrytomaten aan een steeltje
 Olijfolie
 4 Libanese pitabroden
 1 kg vongole
 2 el zonnebloemolie
 70 gr gele currypasta
 200 gr Thaise groentemix
 1 limoen
 400 ml kokosmelk
 8 takjes koriander

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en pof ze gedurende 10 min. in de oven. Verwarm de pitabroden de laatste 2 min. bij de tomaatjes in de oven.

2

Spoel de vongole enkele malen om met koud water en verwijder de kapotte schelpen. Zet apart.

3

Verwarm de olie in een pan en bak de currypasta kort aan zodat deze begint te geuren. Voeg de groentemix toe, schud het geheel een paar keer om en rasp de limoen boven de groenten. Bewaar de limoen. Voeg de vongole en kokosmelk toe, roer snel door en doe gelijk de deksel op de pan.

4

Laat het geheel 5 min. koken totdat de schelpen opengaan. Haal de schelpen die niet open zijn gegaan uit de pan en gooi weg. Snijd de limoen in partjes.

5

Serveer de vongole in een schaal met limoenpartjes, verse koriander, gepofte tomaatjes en pitabrood.

Vongole met gele curry en gepofte tomaatjes

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.