Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Wentelteefjes met lemon curd, kokosyoghurt en blauwe bessen

wentelteefjes

Onze waanzinnige wentelteefjes: een heerlijke verrassing op je bord van lemon curd, blauwe bessen en kokosyoghurt. Ideaal om oud brood op te maken, maar ook de perfecte manier om het weekend goed te beginnen met een smaakvol ontbijt.

Foodie Judith van My Food Blog leert je in haar workshop de waanzinnige wentelteefjes maken. Check de workshop op onze Instagram.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 6 sneetjes wit brood
 1 ei
 100 ml melk
 ½ tl kaneel
 Kokosolie om in te bakken (of roomboter)
 3 el lemon curd
 150 gr blauwe bessen
 100 gr kokosyoghurt

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Steek met een uitsteker of serveerring 6 rondjes uit het brood. Kluts het ei en voeg de melk toe. Breng op smaak met de kaneel. Haal elk broodrondje circa 20 sec. door het mengsel (10 sec. aan elke kant). Leg het brood daarna op een bord.

3

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en smelt hier de olie (of boter) in. Bak de broodrondjes circa 2 min. aan elke kant totdat het licht begint te verkleuren. Bak de gebakken wentelteefjes nog een paar min af in de oven voor een extra knapperige korst.

4

Leg een wentelteefje op een bord. Bestrijk de bovenkant met wat lemon curd en strooi hier blauwe bessen overheen. Leg hier een wentelteefje op en beleg nogmaals met lemon curd en blauwe bessen. Leg hier een laatste wentelteefje op en top af met kokosyoghurt, lemon curd en blauwe bessen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 6 sneetjes wit brood
 1 ei
 100 ml melk
 ½ tl kaneel
 Kokosolie om in te bakken (of roomboter)
 3 el lemon curd
 150 gr blauwe bessen
 100 gr kokosyoghurt

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Steek met een uitsteker of serveerring 6 rondjes uit het brood. Kluts het ei en voeg de melk toe. Breng op smaak met de kaneel. Haal elk broodrondje circa 20 sec. door het mengsel (10 sec. aan elke kant). Leg het brood daarna op een bord.

3

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en smelt hier de olie (of boter) in. Bak de broodrondjes circa 2 min. aan elke kant totdat het licht begint te verkleuren. Bak de gebakken wentelteefjes nog een paar min af in de oven voor een extra knapperige korst.

4

Leg een wentelteefje op een bord. Bestrijk de bovenkant met wat lemon curd en strooi hier blauwe bessen overheen. Leg hier een wentelteefje op en beleg nogmaals met lemon curd en blauwe bessen. Leg hier een laatste wentelteefje op en top af met kokosyoghurt, lemon curd en blauwe bessen.

Wentelteefjes met lemon curd en blauwe bessen

Tip: gebruik oud brood! Dit is steviger waardoor het minder snel uit elkaar valt en neemt beter het vocht op. Maak paneermeel of croutons van het overgebleven brood na het uitsteken van de rondjes.

Extra tip: ben je een echte zoetekauw? Voeg dan aan het beslag een eetlepel suiker toe. In principe is dit niet nodig door de zoete lemon curd.

Vind jij dit recept ook zo lekker? Check dan zeker ons recept voor de abrikozen wentelteefjes!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.