Waldorfsalade met homemade croutons

Waldorfsalade, een echte klassieker die eigenlijk nooit uit de mode raakt. Zo ook onze variant op deze lekker knapperige salade. Zonder mayonaise, maar mét heerlijke frisse dressing van magere kwark, olijfolie, citroensap en dille. Voeg daar nog crunchy homemade croutons aan toe en je maaltijdsalade is compleet.

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 6 sneetjes meergranenbrood
 100 ml olijfolie
 1 teentje knoflook, gesnipperd
 Peper en zout
 1 citroen, sap
 3 el magere Franse kwark
 1 el gehakte dille
 55 gr walnoten
 250 gr witte pitloze druiven
 2 granny smith-appels
 200 gr eikenbladsla-melange
 100 gr rozijnen
 250 gr belegen boerenkaas, in blokjes
 2 stengels bleekselderij, in boogjes
 1 el mosterd
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Koekenpan

Bereidingswijze
1

Snijd het brood in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm. Meng 50 ml olijfolie met de knoflook, peper en zout en schep de blokjes brood erdoorheen. Spreid uit over een bakplaat en bak 30 minuten op 160˚C krokant.

2

Meng 50 ml olijfolie met de helft van het citroensap, de mosterd, kwark en dille en breng op smaak met peper en zout.

3

Rooster de walnoten 3 minuten in een droge koekenpan goudbruin en hak ze grof.

4

Halveer de druiven. Snijd het klokhuis uit de appels, snijd in blokjes en meng met de helft van het citroensap. Meng de eikenbladsla-melange met de druiven, appels, rozijnen, walnoten, boerenkaas en bleekselderij.

Serveer de salade met de dressing en de croutons.

Ingrediënten

Ingrediënten
 6 sneetjes meergranenbrood
 100 ml olijfolie
 1 teentje knoflook, gesnipperd
 Peper en zout
 1 citroen, sap
 3 el magere Franse kwark
 1 el gehakte dille
 55 gr walnoten
 250 gr witte pitloze druiven
 2 granny smith-appels
 200 gr eikenbladsla-melange
 100 gr rozijnen
 250 gr belegen boerenkaas, in blokjes
 2 stengels bleekselderij, in boogjes
 1 el mosterd
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Koekenpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd het brood in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm. Meng 50 ml olijfolie met de knoflook, peper en zout en schep de blokjes brood erdoorheen. Spreid uit over een bakplaat en bak 30 minuten op 160˚C krokant.

2

Meng 50 ml olijfolie met de helft van het citroensap, de mosterd, kwark en dille en breng op smaak met peper en zout.

3

Rooster de walnoten 3 minuten in een droge koekenpan goudbruin en hak ze grof.

4

Halveer de druiven. Snijd het klokhuis uit de appels, snijd in blokjes en meng met de helft van het citroensap. Meng de eikenbladsla-melange met de druiven, appels, rozijnen, walnoten, boerenkaas en bleekselderij.

Serveer de salade met de dressing en de croutons.

Waldorfsalade met homemade croutons

Blijf op de hoogte.

Krijg meldingen over de nieuwste workshops en evenementen in je inbox.