Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Watermeloen slush bowl

Watermeloen slush bowl

Cocktails, ijs en verfrissende drankjes zijn onlosmakelijk verbonden met de zomer. Wij geven deze cocktail wel een heel verrassende twist: een heerlijke cocktail in een fruitig ‘glas’. Lekker zoet, fris én heel leuk om te zien!

Bekijk ook de video op onze Instagram om te zien hoe we dit recept gemaakt hebben!

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenTotale Tijd4 uren 15 minuten

Ingrediënten
 1 mini watermeloen
 100 ml rum
 100 ml bruiswater
 Sap van 1 limoen
 1 el suiker
 8 ijsblokjes
 1 takje munt
Extra keukenbenodigdheden
 Blender of keukenmachine met icecrush functie

Bereidingswijze
1

Snijd een klein stukje van de onderkant van de watermeloen af, zodat hij stevig staat. Snijd vervolgens de meloen doormidden en hol hem uit met een lepel. Doe het vruchtvlees in een diepvrieszakje en leg dit 4 uur in de vriezer. Dek de uitgeholde meloenhelften af met folie en bewaar in de koelkast.

2

Haal na 4 uur de uitgeholde meloen uit de koelkast en het zakje vruchtvlees uit de vriezer. Mix het bevroren vruchtvlees samen met de rum, het bruiswater, limoensap, suiker en ijsblokjes in de blender of keukenmachine tot een watermeloen slush. Verdeel het drankje over de twee meloen helften. Wrijf tot slot de munt tussen je handen zodat het aroma vrijkomt en de blaadjes op de watermeloen slush bowl.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 mini watermeloen
 100 ml rum
 100 ml bruiswater
 Sap van 1 limoen
 1 el suiker
 8 ijsblokjes
 1 takje munt
Extra keukenbenodigdheden
 Blender of keukenmachine met icecrush functie

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd een klein stukje van de onderkant van de watermeloen af, zodat hij stevig staat. Snijd vervolgens de meloen doormidden en hol hem uit met een lepel. Doe het vruchtvlees in een diepvrieszakje en leg dit 4 uur in de vriezer. Dek de uitgeholde meloenhelften af met folie en bewaar in de koelkast.

2

Haal na 4 uur de uitgeholde meloen uit de koelkast en het zakje vruchtvlees uit de vriezer. Mix het bevroren vruchtvlees samen met de rum, het bruiswater, limoensap, suiker en ijsblokjes in de blender of keukenmachine tot een watermeloen slush. Verdeel het drankje over de twee meloen helften. Wrijf tot slot de munt tussen je handen zodat het aroma vrijkomt en de blaadjes op de watermeloen slush bowl.

Watermeloen slush bowl

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.