Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Watermeloenlolly’s met spek en geitenkaas

Watermeloenlolly’s met spek en geitenkaas

Watermeloen doet ons meteen denken aan de zomer! Het zoete van de watermeloen combineren we in dit verrassende gerecht met de zoute smaak van spek en geitenkaas. Geserveerd op een stokje, leuk én lekker om te serveren bij de borrel.

NiveauGemiddeld

Voorziet in12 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten tijmolie
 100 ml olijfolie
 3 gr verse tijm
 Citroenschil van 1 citroen
Ingrediënten citroen-tijmmarinade
 1 el citroensap
 4 el tijmolie
 2 tl honing
Ingrediënten watermeloenlolly’s
 60 gr pistachenoten
 120 gr spek
 750 gr watermeloen
 120 gr geitenkaas
 Rasp van 2 citroenen
 3 takjes verse basilicum
 3 takjes verse mint
Extra keukenbenodigdheden
 (lolly)Stokjes

Bereidingswijze tijmolie
1

Verhit de olijfolie in een pan en voeg de takjes verse tijm toe. Verhit de olie en de tijm op laag vuur, gedurende 20 minuten. Let op, de olie mag niet koken, zodra er belletjes rond de tijm ontstaan moet het vuur worden uitgezet. Zet het vuur uit, voeg de citroenrasp toe en laat 10 min. staan. Zeef de olie en zet apart.

Bereidingswijze citroen-tijmmarinade
2

Meng 1 el citroensap met de tijmolie en honing.

Bereidingswijze watermeloenlolly’s
3

Rooster de pistachenoten goudbruin in een droge koekenpan. Laat even afkoelen en hak fijn.

4

Bak ondertussen het spek krokant in een pan. Laat even afkoelen op een bord met wat keukenpapier, zodat het keukenpapier het overtollige vet opneemt.

5

Snijd de watermeloen in langwerpige plakken van ongeveer 2 cm dik. Steek de (lolly)stokjes onderin de watermeloen. Bestrijk de watermeloenlolly’s met een kwastje met de citroen-tijmmarinade.

6

Brokkel de geitenkaas en breek de uitgebakken spek in kleine stukjes. Verdeel dit, samen met de fijngehakte pistachenoten en de citroenrasp, over de watermeloenlolly’s. Top af met blaadjes verse basilicum en munt.

Tip: De overgebleven tijmolie is ook heerlijk als dressing door een salade.

Ingrediënten

Ingrediënten tijmolie
 100 ml olijfolie
 3 gr verse tijm
 Citroenschil van 1 citroen
Ingrediënten citroen-tijmmarinade
 1 el citroensap
 4 el tijmolie
 2 tl honing
Ingrediënten watermeloenlolly’s
 60 gr pistachenoten
 120 gr spek
 750 gr watermeloen
 120 gr geitenkaas
 Rasp van 2 citroenen
 3 takjes verse basilicum
 3 takjes verse mint
Extra keukenbenodigdheden
 (lolly)Stokjes

Instructies

Bereidingswijze tijmolie
1

Verhit de olijfolie in een pan en voeg de takjes verse tijm toe. Verhit de olie en de tijm op laag vuur, gedurende 20 minuten. Let op, de olie mag niet koken, zodra er belletjes rond de tijm ontstaan moet het vuur worden uitgezet. Zet het vuur uit, voeg de citroenrasp toe en laat 10 min. staan. Zeef de olie en zet apart.

Bereidingswijze citroen-tijmmarinade
2

Meng 1 el citroensap met de tijmolie en honing.

Bereidingswijze watermeloenlolly’s
3

Rooster de pistachenoten goudbruin in een droge koekenpan. Laat even afkoelen en hak fijn.

4

Bak ondertussen het spek krokant in een pan. Laat even afkoelen op een bord met wat keukenpapier, zodat het keukenpapier het overtollige vet opneemt.

5

Snijd de watermeloen in langwerpige plakken van ongeveer 2 cm dik. Steek de (lolly)stokjes onderin de watermeloen. Bestrijk de watermeloenlolly’s met een kwastje met de citroen-tijmmarinade.

6

Brokkel de geitenkaas en breek de uitgebakken spek in kleine stukjes. Verdeel dit, samen met de fijngehakte pistachenoten en de citroenrasp, over de watermeloenlolly’s. Top af met blaadjes verse basilicum en munt.

Tip: De overgebleven tijmolie is ook heerlijk als dressing door een salade.

Watermeloenlolly’s met spek en geitenkaas

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.