Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Watermeloensalade met munt, feta & peultjes

watermeloensalade met feta, munt en peultjes

Watermeloen is niet alleen lekker om op een zonnige zomerdag van te genieten. De vrucht is ook prima te verwerken in een frisse salade. In combinatie met gegrilde kip, munt, feta en peultjes komt de watermeloen heerlijk tot zijn recht als lunchgerecht of juist als bijgerecht bij een zomerse barbecue.

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 400 gr kipfilet
 4 el olijfolie
 1 tl lemon pepper kruidenmix
 200 gr peultjes
 10 gr verse munt
 1 limoen, sap en rasp
 Peper en zout
 ¼ watermeloen, in stukjes
 1 komkommer, in stukjes
 150 gr feta, verbrokkeld
Keukenbenodigdheden
 Grillpan of barbecue

Bereidingswijze
1

Snijd iedere kipfilet in 4 repen. Maak een marinade met 2 el olie en de lemon pepper en marineer hier de kipfilet in. Laat 15 minuten staan.

2

Blancheer de peultjes 3 minuten in gezouten water, giet af, spoel af onder koud water en halveer ze.

3

Hak de helft van de munt fijn. Meng sap en rasp van de limoen met 2 el olijfolie, gehakte munt en peper en zout tot een dressing.

4

Meng de watermeloen, peultjes en komkommer met de dressing en brokkel er feta overheen.

5

Gril de kipfilet in 8 minuten in een grillpan of op de barbecue en keer regelmatig. Serveer de kip bij de salade en garneer met de rest van de muntblaadjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 400 gr kipfilet
 4 el olijfolie
 1 tl lemon pepper kruidenmix
 200 gr peultjes
 10 gr verse munt
 1 limoen, sap en rasp
 Peper en zout
 ¼ watermeloen, in stukjes
 1 komkommer, in stukjes
 150 gr feta, verbrokkeld
Keukenbenodigdheden
 Grillpan of barbecue

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd iedere kipfilet in 4 repen. Maak een marinade met 2 el olie en de lemon pepper en marineer hier de kipfilet in. Laat 15 minuten staan.

2

Blancheer de peultjes 3 minuten in gezouten water, giet af, spoel af onder koud water en halveer ze.

3

Hak de helft van de munt fijn. Meng sap en rasp van de limoen met 2 el olijfolie, gehakte munt en peper en zout tot een dressing.

4

Meng de watermeloen, peultjes en komkommer met de dressing en brokkel er feta overheen.

5

Gril de kipfilet in 8 minuten in een grillpan of op de barbecue en keer regelmatig. Serveer de kip bij de salade en garneer met de rest van de muntblaadjes.

Watermeloensalade met munt, feta & peultjes

Op zoek naar meer inspiratie voor een heerlijke salade? Check hier nog meer lekkere recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.