Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Witte winterbowl

Witte winterbowl bieze

Onder een dun laagje witte kool rauwkost en witte tzatziki dipsaus zit een kleurrijke selectie gegrilde groenten. Door rijst als basis te nemen is deze bowl een complete maaltijd. Wil je zien hoe je dit gerecht zelf maakt? Bekijk dan de video onderaan deze pagina.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd20 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 3 gekookte bietjes
 2 rode uien
 4 wortelen
 2 snackkomkommers
 100 gr radijsjes
 200 gr snacktomaatjes
 3 el olijfolie
 Peper en zout
 4 takjes dille
 2 teentjes knoflook
 1 el honing
 150 gr zilvervliesrijst
 200 gr Bieze witte kool rauwkost
 200 gr Bieze tzatziki dipsaus

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Snij de bietjes en rode ui in blokjes en de wortelen, komkommer en radijsjes in dunne plakjes. Halveer de tomaatjes. Zet de komkommer en radijs apart voor de garnering. Leg de bietjes, rode ui, wortelen en tomaat gegroepeerd in rijen naast elkaar op de bakplaat.

3

Besprenkel de groenten royaal met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel 3 takjes dille over de bietjes. Kneus en pel de knoflook, meng samen met de honing en schenk over de worteltjes. Dek de groenten af met aluminiumfolie en plaats in het midden van de oven voor 25-30 minuten tot de groenten gaar zijn. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Schep de rijst in twee diepe kommen en verdeel de groenten per soort over de rijst. Voeg de radijsjes, witte kool rauwkost en tzatziki dipsaus toe aan de bowl. Maak het geheel af met dille en komkommerplakjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 3 gekookte bietjes
 2 rode uien
 4 wortelen
 2 snackkomkommers
 100 gr radijsjes
 200 gr snacktomaatjes
 3 el olijfolie
 Peper en zout
 4 takjes dille
 2 teentjes knoflook
 1 el honing
 150 gr zilvervliesrijst
 200 gr Bieze witte kool rauwkost
 200 gr Bieze tzatziki dipsaus

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Snij de bietjes en rode ui in blokjes en de wortelen, komkommer en radijsjes in dunne plakjes. Halveer de tomaatjes. Zet de komkommer en radijs apart voor de garnering. Leg de bietjes, rode ui, wortelen en tomaat gegroepeerd in rijen naast elkaar op de bakplaat.

3

Besprenkel de groenten royaal met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel 3 takjes dille over de bietjes. Kneus en pel de knoflook, meng samen met de honing en schenk over de worteltjes. Dek de groenten af met aluminiumfolie en plaats in het midden van de oven voor 25-30 minuten tot de groenten gaar zijn. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Schep de rijst in twee diepe kommen en verdeel de groenten per soort over de rijst. Voeg de radijsjes, witte kool rauwkost en tzatziki dipsaus toe aan de bowl. Maak het geheel af met dille en komkommerplakjes.

Witte winterbowl

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.