Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Wortelmuffins met roomkaasglazuur

Wortelmuffins

Carrot cake, heb jij het al wel eens gegeten? In plaats van een cake gaan wij voor lekkere muffins. De wortelmuffins worden afgetopt met een glazuur van roomkaas voor een heerlijk frisse smaak. Supersimpel te maken en onwijs lekker!

NiveauGemiddeld

Voorziet in18 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 3 kleine eieren
 230 gr bruine basterdsuiker
 15 gr vanillesuiker
 200 gr bloem
 120 ml zonnebloemolie
 1 el bakpoeder
 2 tl kaneel
 70 ml melk
 175 gr geraspte wortels
 95 gr walnoten
 50 gr boter, op kamertemperatuur
 100 gr poedersuiker
 135 gr roomkaas
 sap van 1/2 limoen

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eieren op en voeg hier de bruine basterdsuiker en vanillesuiker aan toe. Klopt het geheel 5 min op.

2

Meng met een spatel de bloem, zonnebloemolie, bakpoeder, kaneel en melk door het eierbeslag. Schep de wortelrasp en walnoten door het beslag. Verdeel het beslag in de muffinvormpjes en bak de muffins 20 min in het midden van de oven.

3

Klop voor het glazuur de boter op met een mixer en voeg hier de roomkaas en poedersuiker aan toe. Breng het glazuur op smaak met limoensap.

4

Serveer de wortelmuffins met een lepel roomkaasglazuur en garneer eventueel met een walnoot of wat geraspte wortel.

Ingrediënten

Ingrediënten
 3 kleine eieren
 230 gr bruine basterdsuiker
 15 gr vanillesuiker
 200 gr bloem
 120 ml zonnebloemolie
 1 el bakpoeder
 2 tl kaneel
 70 ml melk
 175 gr geraspte wortels
 95 gr walnoten
 50 gr boter, op kamertemperatuur
 100 gr poedersuiker
 135 gr roomkaas
 sap van 1/2 limoen

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eieren op en voeg hier de bruine basterdsuiker en vanillesuiker aan toe. Klopt het geheel 5 min op.

2

Meng met een spatel de bloem, zonnebloemolie, bakpoeder, kaneel en melk door het eierbeslag. Schep de wortelrasp en walnoten door het beslag. Verdeel het beslag in de muffinvormpjes en bak de muffins 20 min in het midden van de oven.

3

Klop voor het glazuur de boter op met een mixer en voeg hier de roomkaas en poedersuiker aan toe. Breng het glazuur op smaak met limoensap.

4

Serveer de wortelmuffins met een lepel roomkaasglazuur en garneer eventueel met een walnoot of wat geraspte wortel.

Wortelmuffins met roomkaasglazuur

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.