Wortelsoep met chimichurri gehakt

Wortelsoep

Chimichurri: een frisse, kruidige saus en marinade die doorgaans geserveerd wordt bij gegrild vlees. Wij geven een leuke twist aan onze chimichurri door deze te verwerken in gehakt en te serveren bij een lekkere wortelsoep.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten voor de soep
 1 bos bospeen
 1 teentje knoflook
 1 rode ui
 1 el olijfolie
 20 gr peterselie, alleen de steeltjes
 1 l groentebouillon
 Peper en zout
Ingrediënten voor het chimichurri gehakt
 500 gr half-om-half gehakt
 2 trostomaten
 2 rode uien
 2 teentjes knoflook
 20 gr peterselie, alleen de blaadjes
 3 takjes verse oregano
 ½ tl gemalen chilivlokken
 ½ tl gemalen komijn
 3 el olijfolie
 4 el rode wijnazijn
 Peper en zout
Keukenbenodigdheden
 Diepe pan
 Staafmixer
 Koekenpan
 Kommetje

Bereidingswijze voor de soep
1

Was de bospeen, verwijder het loof en snijd de bospeen in schijfjes van ongeveer een centimeter. Hak de knoflook fijn en snipper de rode ui.

2

Verhit 1 el olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de ui 1 minuut. Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de bospeen en peterseliesteeltjes toe en bak 5 minuten mee.

3

Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 25 minuten zachtjes sudderen en breng op smaak met peper en zout. Pureer de soep glad met een staafmixer.

Bereidingswijze voor het chimichurri gehakt
4

Bak het gehakt in een koekenpan zonder olie in 5 minuten rul.

5

Verwijder de zaadlijsten uit de tomaten en hak het vruchtvlees in blokjes. Snipper de uien en hak de knoflook, peterselieblaadjes en oreganoblaadjes fijn.

6

Meng de peterselie, oregano, chilivlokken, komijn, tomaat, ui en knoflook samen met de olie en azijn en breng op smaak met peper en zout.

7

Meng de chimichurrisaus door het gehakt en serveer de wortelsoep met een eetlepel gehakt.

Ingrediënten

Ingrediënten voor de soep
 1 bos bospeen
 1 teentje knoflook
 1 rode ui
 1 el olijfolie
 20 gr peterselie, alleen de steeltjes
 1 l groentebouillon
 Peper en zout
Ingrediënten voor het chimichurri gehakt
 500 gr half-om-half gehakt
 2 trostomaten
 2 rode uien
 2 teentjes knoflook
 20 gr peterselie, alleen de blaadjes
 3 takjes verse oregano
 ½ tl gemalen chilivlokken
 ½ tl gemalen komijn
 3 el olijfolie
 4 el rode wijnazijn
 Peper en zout
Keukenbenodigdheden
 Diepe pan
 Staafmixer
 Koekenpan
 Kommetje

Instructies

Bereidingswijze voor de soep
1

Was de bospeen, verwijder het loof en snijd de bospeen in schijfjes van ongeveer een centimeter. Hak de knoflook fijn en snipper de rode ui.

2

Verhit 1 el olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de ui 1 minuut. Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de bospeen en peterseliesteeltjes toe en bak 5 minuten mee.

3

Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 25 minuten zachtjes sudderen en breng op smaak met peper en zout. Pureer de soep glad met een staafmixer.

Bereidingswijze voor het chimichurri gehakt
4

Bak het gehakt in een koekenpan zonder olie in 5 minuten rul.

5

Verwijder de zaadlijsten uit de tomaten en hak het vruchtvlees in blokjes. Snipper de uien en hak de knoflook, peterselieblaadjes en oreganoblaadjes fijn.

6

Meng de peterselie, oregano, chilivlokken, komijn, tomaat, ui en knoflook samen met de olie en azijn en breng op smaak met peper en zout.

7

Meng de chimichurrisaus door het gehakt en serveer de wortelsoep met een eetlepel gehakt.

Wortelsoep met chimichurri gehakt

Naast deze verrassende wortelsoep hebben wij nog veel meer heerlijke soeprecepten, check ze hier! Misschien wordt onze sinaaasappel-mosterdsoep met bieslook en kip wel jouw nieuwe favoriet!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.