Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Zalmsushi met komkommer, avocado en bietenrijst

Zalmsushi, bij velen een favoriet met komkommer en avocado. Maak hem eens extra feestelijk met deze rode bietenrijst en geniet van dit leuke recept met een twist!

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Totale Tijd50 minuten

Ingrediënten
 2 el sojaolie
 500 gr sushirijst
 750 ml bietensap
 450 ml koud water
 6 el rijstazijn
 4 tl suiker
 2 tl zout
 4 nori vellen
 200 gr verse zalm (sashimi kwaliteit)
 1 avocado
 ½ komkommer
 3 el mayonnaise
 1 el sriracha
 2 bosuien
 1 el zwart sesamzaad

Bereidingswijze
1

Bak de sushirijst kort aan met wat sojaolie (zoals risotto). Voeg dan een scheut bietensap toe en roer goed door. Voeg steeds opnieuw bietensap toe totdat het voor een groot deel is opgenomen. Blijf intussen goed roeren, zodat er geen rijst aan de bodem blijft zitten.

2

Ga hiermee door totdat al het bietensap is opgenomen en voeg vervolgens het water in delen toe tot het meeste vocht is opgenomen.

3

Bereid ondertussen de sushi-azijn. Mix de azijn met suiker en zout en los dit al roerende op in een apart pannetje.

4

Wanneer de rijst gaar is, kun je het overtollige, plakkerige sap verwijderen door de sushirijst te wassen met lauwwarm water. Was de rijst in een zeef totdat deze nog maar amper kleur afgeeft. Meng vervolgens de rijst met het sushi-azijn mengsel en schep goed door.

5

Snijd de komkommer en zalm in repen van 1 cm en de avocado in plakken van 1 cm.

6

Verdeel ¼ van de rijst evenredig over een nori vel en zorg dat er 3 cm aan de bovenkant overblijft. Verdeel de komkommer, avocado en zalm horizontaal over het midden van de rijst.
Rol het vervolgens vanaf beneden strak tot een rol. Doe dit ook voor de andere rollen.

7

Meng de mayonaise met srirachasaus en snijd de bosui in ringen. Serveer dit met de sushi en garneer met zwarte sesam.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 el sojaolie
 500 gr sushirijst
 750 ml bietensap
 450 ml koud water
 6 el rijstazijn
 4 tl suiker
 2 tl zout
 4 nori vellen
 200 gr verse zalm (sashimi kwaliteit)
 1 avocado
 ½ komkommer
 3 el mayonnaise
 1 el sriracha
 2 bosuien
 1 el zwart sesamzaad

Instructies

Bereidingswijze
1

Bak de sushirijst kort aan met wat sojaolie (zoals risotto). Voeg dan een scheut bietensap toe en roer goed door. Voeg steeds opnieuw bietensap toe totdat het voor een groot deel is opgenomen. Blijf intussen goed roeren, zodat er geen rijst aan de bodem blijft zitten.

2

Ga hiermee door totdat al het bietensap is opgenomen en voeg vervolgens het water in delen toe tot het meeste vocht is opgenomen.

3

Bereid ondertussen de sushi-azijn. Mix de azijn met suiker en zout en los dit al roerende op in een apart pannetje.

4

Wanneer de rijst gaar is, kun je het overtollige, plakkerige sap verwijderen door de sushirijst te wassen met lauwwarm water. Was de rijst in een zeef totdat deze nog maar amper kleur afgeeft. Meng vervolgens de rijst met het sushi-azijn mengsel en schep goed door.

5

Snijd de komkommer en zalm in repen van 1 cm en de avocado in plakken van 1 cm.

6

Verdeel ¼ van de rijst evenredig over een nori vel en zorg dat er 3 cm aan de bovenkant overblijft. Verdeel de komkommer, avocado en zalm horizontaal over het midden van de rijst.
Rol het vervolgens vanaf beneden strak tot een rol. Doe dit ook voor de andere rollen.

7

Meng de mayonaise met srirachasaus en snijd de bosui in ringen. Serveer dit met de sushi en garneer met zwarte sesam.

Zalmsushi met komkommer, avocado en bietenrijst

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.