Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Home-made kimchi

Zelfgemaakte kimchi

Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht. Deze gefermenteerde kool met groenten is vol van smaak: pittig, zuur en zoet tegelijk! Kimchi is ideaal als bijgerecht bij bijvoorbeeld soepen, stoofpotten of een maaltijd uit de wok. Let op: de kimchi moet 2 á 3 weken fermenteren in een weckpot.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding20 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 190 gr Chinese kool
 1 bosui, in ringen
 40 gr wortel, geraspt
 40 gr rettich of koolrabi
 1 el Verstegen gember gemalen
 5 tl Verstegen knoflookpoeder
 5 tl Verstegen paprikapoeder mild
 1 tl Verstegen cayennepeper
 2 tl Verstegen zeezout
 1 tl suiker
 1 tl vissaus
Extra keukenbenodigdheden
 Weckpot

Bereidingswijze
1

Desinfecteer de hittebestendige weckpot door ze te wassen en ongeveer 15 min. te laten stomen/koken in een grote pan met kokend water.

2

Snijd de Chinese kool in grove stukken van 1 bij 2 cm. Meng alle ingrediënten in een kom. Kneed de ingrediënten net alsof je een handdoek uitwringt voor ongeveer 10 min. totdat het vocht loslaat.

3

Doe de kimchi, wanneer deze vochtig is, in de weckpotten. Sluit de potten goed af en zet deze 2 à 3 weken op een warme en donkere plek. Ontlucht de weckpot(ten) iedere dag en begin met proeven na 1,5 week. Als de kimchi op smaak is (zuur en smaakvol) is, kan deze in de koelkast worden gezet zodat het fermenteren stopt. Serveer de kimchi bij een gerecht naar keuze.

Ingrediënten

Ingrediënten
 190 gr Chinese kool
 1 bosui, in ringen
 40 gr wortel, geraspt
 40 gr rettich of koolrabi
 1 el Verstegen gember gemalen
 5 tl Verstegen knoflookpoeder
 5 tl Verstegen paprikapoeder mild
 1 tl Verstegen cayennepeper
 2 tl Verstegen zeezout
 1 tl suiker
 1 tl vissaus
Extra keukenbenodigdheden
 Weckpot

Instructies

Bereidingswijze
1

Desinfecteer de hittebestendige weckpot door ze te wassen en ongeveer 15 min. te laten stomen/koken in een grote pan met kokend water.

2

Snijd de Chinese kool in grove stukken van 1 bij 2 cm. Meng alle ingrediënten in een kom. Kneed de ingrediënten net alsof je een handdoek uitwringt voor ongeveer 10 min. totdat het vocht loslaat.

3

Doe de kimchi, wanneer deze vochtig is, in de weckpotten. Sluit de potten goed af en zet deze 2 à 3 weken op een warme en donkere plek. Ontlucht de weckpot(ten) iedere dag en begin met proeven na 1,5 week. Als de kimchi op smaak is (zuur en smaakvol) is, kan deze in de koelkast worden gezet zodat het fermenteren stopt. Serveer de kimchi bij een gerecht naar keuze.

Zelfgemaakte kimchi

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.