Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Zoete aardappelrösti met cheddar en bonencrème

Zoete aardappelrosti

De klassieke rösti van aardappel is van origine een Zwitsers gerecht en werd vroeger als ontbijt gegeten. Wij maken een variant van zoete aardappel die ook ideaal is om op een gourmetstel of bakplaat te bakken. Extra lekker met de bonencrème en gesmolten cheddar.

NiveauGemiddeld

Voorziet in6 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 120 gr zoete aardappel
 1 ei
 100 ml melk
 50 gr bloem
 Zout
 ½ tl kardemompoeder
 ½ tl gemberpoeder
 Snuf chilipoeder
 125 gr rode kidneybonen
 1 el mirin rijstwijn
 8 gr cheddar, geraspt
 1 lente-ui
 Sesamzaadjes, ter garnering
Extra keukenbenodigdheden
 Blender of keukenmachine

Bereidingswijze
1

Rasp de zoete aardappels. Mix het ei, de melk, bloem, een snufje zout, kardemompoeder, gemberpoeder, chilipoeder en geraspte zoete aardappel samen tot een beslag. Verdeel het beslag in 6 gelijke delen.

2

Giet de bonen af en mix samen met de mirin rijstwijn en ½ tl zout in een blender of keukenmachine tot een gladde crème.

3

Snijd de lente-ui in fijne ringen en zet apart.

4

Bak de zoete aardappelrösti op het gourmetstel of in een pan. Keer de rösti om zodra de onderkant krokant is en verdeel hier wat cheddar overheen. Haal van het gourmetstel of uit de pan als de rösti gaar is.

5

Garneer de zoete aardappelrösti met bonencrème, lente-ui en sesamzaadjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 120 gr zoete aardappel
 1 ei
 100 ml melk
 50 gr bloem
 Zout
 ½ tl kardemompoeder
 ½ tl gemberpoeder
 Snuf chilipoeder
 125 gr rode kidneybonen
 1 el mirin rijstwijn
 8 gr cheddar, geraspt
 1 lente-ui
 Sesamzaadjes, ter garnering
Extra keukenbenodigdheden
 Blender of keukenmachine

Instructies

Bereidingswijze
1

Rasp de zoete aardappels. Mix het ei, de melk, bloem, een snufje zout, kardemompoeder, gemberpoeder, chilipoeder en geraspte zoete aardappel samen tot een beslag. Verdeel het beslag in 6 gelijke delen.

2

Giet de bonen af en mix samen met de mirin rijstwijn en ½ tl zout in een blender of keukenmachine tot een gladde crème.

3

Snijd de lente-ui in fijne ringen en zet apart.

4

Bak de zoete aardappelrösti op het gourmetstel of in een pan. Keer de rösti om zodra de onderkant krokant is en verdeel hier wat cheddar overheen. Haal van het gourmetstel of uit de pan als de rösti gaar is.

5

Garneer de zoete aardappelrösti met bonencrème, lente-ui en sesamzaadjes.

Zoete aardappelrösti met cheddar en bonencrème

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.