Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Zoete aardappelstamppot met spinazie

Zoete aardappelstamppot met spinazie

Zin in een lekkere én makkelijke maaltijd? Deze zoete aardappelstamppot met spinazie heb je zo op tafel staan en is supersimpel te maken. De stamppot wordt afgetopt met tomaatjes, olijven en witte kaas; een heerlijk vegetarisch gerecht!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 200 gr aardappelen
 200 gr zoete aardappelen
 Peper en zout
 200 gr spinazie
 250 gr cherry tomaatjes
 1 el olijfolie
 2 el Italiaanse kruiden
 150 gr groene olijven met witte kaas

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Snijd alle aardappelen en zoete aardappelen in blokjes. Kook de aardappelen in 20 min. gaar, giet ze af en bewaar wat kookwater. Stamp de aardappelen fijn en breng op smaak met peper en zout. Verdun eventueel met het overgebleven kookwater en roer de spinazie erdoor.

3

Halveer ondertussen de cherry tomaatjes. Meng deze met de olie en Italiaanse kruiden. Verdeel de cherry tomaatjes over de bakplaat en rooster in 10 à 15 min. in het midden van de oven.

4

Snijd de olijven in plakjes en verbrokkel de witte kaas. Verdeel samen met de tomaatjes over de stamppot.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 gr aardappelen
 200 gr zoete aardappelen
 Peper en zout
 200 gr spinazie
 250 gr cherry tomaatjes
 1 el olijfolie
 2 el Italiaanse kruiden
 150 gr groene olijven met witte kaas

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Snijd alle aardappelen en zoete aardappelen in blokjes. Kook de aardappelen in 20 min. gaar, giet ze af en bewaar wat kookwater. Stamp de aardappelen fijn en breng op smaak met peper en zout. Verdun eventueel met het overgebleven kookwater en roer de spinazie erdoor.

3

Halveer ondertussen de cherry tomaatjes. Meng deze met de olie en Italiaanse kruiden. Verdeel de cherry tomaatjes over de bakplaat en rooster in 10 à 15 min. in het midden van de oven.

4

Snijd de olijven in plakjes en verbrokkel de witte kaas. Verdeel samen met de tomaatjes over de stamppot.

Zoete aardappelstamppot met spinazie

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.