Zin in een lekkere én makkelijke maaltijd? Deze zoete aardappelstamppot met spinazie heb je zo op tafel staan en is supersimpel te maken. De stamppot wordt afgetopt met tomaatjes, olijven en witte kaas; een heerlijk vegetarisch gerecht!
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd alle aardappelen en zoete aardappelen in blokjes. Kook de aardappelen in 20 min. gaar, giet ze af en bewaar wat kookwater. Stamp de aardappelen fijn en breng op smaak met peper en zout. Verdun eventueel met het overgebleven kookwater en roer de spinazie erdoor.
Halveer ondertussen de cherry tomaatjes. Meng deze met de olie en Italiaanse kruiden. Verdeel de cherry tomaatjes over de bakplaat en rooster in 10 à 15 min. in het midden van de oven.
Snijd de olijven in plakjes en verbrokkel de witte kaas. Verdeel samen met de tomaatjes over de stamppot.
Ingrediënten
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd alle aardappelen en zoete aardappelen in blokjes. Kook de aardappelen in 20 min. gaar, giet ze af en bewaar wat kookwater. Stamp de aardappelen fijn en breng op smaak met peper en zout. Verdun eventueel met het overgebleven kookwater en roer de spinazie erdoor.
Halveer ondertussen de cherry tomaatjes. Meng deze met de olie en Italiaanse kruiden. Verdeel de cherry tomaatjes over de bakplaat en rooster in 10 à 15 min. in het midden van de oven.
Snijd de olijven in plakjes en verbrokkel de witte kaas. Verdeel samen met de tomaatjes over de stamppot.
En de spinazie????
Hi,
De spinazie voeg je bij de aardappelen in stap 2. Door de warme aardappelen slinken de bladeren lichtjes.
Veel kookplezier!
Jennifer