Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Zoete borrelplank met marshmallows

Zoete borrelplank met marshmellows

Een avondje bij het kampvuur, muziek op de achtergrond en natuurlijk… marshmallows! Met deze zoete versnapering waan je je meteen in de zomersferen. En het beste van alles: je maakt deze matcha en strawberry cheesecake marshmallows heel eenvoudig zelf. Rooster een marshmallow boven de vuurkorf of de barbecue en eet deze direct op of plet de marshmallow tussen 2 koekjes en een stukje chocola: zo maak je heerlijke s’mores!

Bekijk ook de video op onze Instagram om te zien hoe we dit recept gemaakt hebben!

NiveauGemiddeld

Voorziet in18 Porties
Voorbereiding30 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd4 uren 40 minuten

Ingrediënten
 100 gr poedersuiker
 8 blaadjes gelatine
 200 ml water
 550 gr suiker
 2 zakjes vanillesuiker
 3 el aardbeienjam
 1 ½ el matcha poeder
 20 gr roze poedersuiker
 18 biscuits
 9 Zaans huisje koekjes met witte chocolade
 Verse aardbeien
 Melkchocolade

Bereidingswijze
1

Bekleed 2 bakvormen met bakpapier en bestrooi met poedersuiker. Week de gelatineblaadjes in koud water. Breng in een pan het water met suiker en vanillesuiker aan de kook. Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg ze toe aan het suikermengsel. Roer goed door tot alle gelatine is opgelost.

2

Klop het suikermengsel met een mixer in 5 à 10 minuten tot een luchtige massa. Het mengsel zal dan toenemen in volume.

3

Deel het mengsel in tweeën. Voeg aan een helft de aardbeienjam toe. Voeg aan de andere helft tweederde van het matcha poeder toe.

4

Giet beide mengsels in een aparte bakvorm en dek af met huishoudfolie. Zet 4 uur in de koelkast om op te stijven.

5

Haal de marshmallows uit de vorm en leg op een met poedersuiker bestoven snijplank. Bestuif ook de bovenkant van de marshmallows met poedersuiker en snijd in blokjes. Meng de roze poedersuiker met 20 gr poedersuiker en haal de aardbeien marshmallows hier doorheen. Haal de matcha marshmallows door een mengsel van 30 gr poedersuiker en een derde van het matchapoeder.

6

Serveer de marshmallows op een borrelplank met de koekjes, verse aardbeien en stukjes chocolade.

Ingrediënten

Ingrediënten
 100 gr poedersuiker
 8 blaadjes gelatine
 200 ml water
 550 gr suiker
 2 zakjes vanillesuiker
 3 el aardbeienjam
 1 ½ el matcha poeder
 20 gr roze poedersuiker
 18 biscuits
 9 Zaans huisje koekjes met witte chocolade
 Verse aardbeien
 Melkchocolade

Instructies

Bereidingswijze
1

Bekleed 2 bakvormen met bakpapier en bestrooi met poedersuiker. Week de gelatineblaadjes in koud water. Breng in een pan het water met suiker en vanillesuiker aan de kook. Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg ze toe aan het suikermengsel. Roer goed door tot alle gelatine is opgelost.

2

Klop het suikermengsel met een mixer in 5 à 10 minuten tot een luchtige massa. Het mengsel zal dan toenemen in volume.

3

Deel het mengsel in tweeën. Voeg aan een helft de aardbeienjam toe. Voeg aan de andere helft tweederde van het matcha poeder toe.

4

Giet beide mengsels in een aparte bakvorm en dek af met huishoudfolie. Zet 4 uur in de koelkast om op te stijven.

5

Haal de marshmallows uit de vorm en leg op een met poedersuiker bestoven snijplank. Bestuif ook de bovenkant van de marshmallows met poedersuiker en snijd in blokjes. Meng de roze poedersuiker met 20 gr poedersuiker en haal de aardbeien marshmallows hier doorheen. Haal de matcha marshmallows door een mengsel van 30 gr poedersuiker en een derde van het matchapoeder.

6

Serveer de marshmallows op een borrelplank met de koekjes, verse aardbeien en stukjes chocolade.

Zoete borrelplank met marshmallows

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.