Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Zoete tortilla met fruit, speculoos en chocolade

Zoete tortilla met fruit, speculoos en chocolade

Vullen, vouwen en genieten maar! Dat doe je met deze overheerlijke bietentortilla, gevuld met speculoos, fruit en chocolade. Zo gemaakt en heerlijk als ontbijt, lunch of zoet tussendoortje.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minuten

Ingrediënten
 40 gr vegan pure chocolade
 10 ml Blue Band 100% plantaardige variatie op kookroom
 2 rode bieten tortilla’s
 2 el Violife vegan creamy
 4 speculoos koekjes
 2 handjes bosbessen
 1 banaan

Bereidingswijze
1

Verwarm de chocolade in een kom boven een pan met warm water (au bain-marie). Meng de kookroom door de gesmolten chocolade.

2

Leg de bietentortilla op een snijplank en vouw deze voorzichtig in kwarten, zodat je 4 vouwlijnen krijgt. Snijd met een mes 1 vouwlijn vanuit het midden naar de buitenkant open.

3

Bestrijk het kwart rechtsonder met een eetlepel creamy. Plaats op het kwart rechtsboven 2 speculoos koekjes. Smeer het chocolademengsel op het kwart linksboven en verdeel hier een handje bosbessen over. Snijd de banaan in dunne plakjes en leg de helft hiervan op het laatste kwart linksonder.

4

Vouw nu het kwart rechtsonder over het kwart rechtsboven. Vouw dat weer over het kwart linksboven en vouw dat geheel tot slot over het kwart linksonder. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten.

5

Verwarm de tortilla 2 min. per kant in een koekenpan.

Ingrediënten

Ingrediënten
 40 gr vegan pure chocolade
 10 ml Blue Band 100% plantaardige variatie op kookroom
 2 rode bieten tortilla’s
 2 el Violife vegan creamy
 4 speculoos koekjes
 2 handjes bosbessen
 1 banaan

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de chocolade in een kom boven een pan met warm water (au bain-marie). Meng de kookroom door de gesmolten chocolade.

2

Leg de bietentortilla op een snijplank en vouw deze voorzichtig in kwarten, zodat je 4 vouwlijnen krijgt. Snijd met een mes 1 vouwlijn vanuit het midden naar de buitenkant open.

3

Bestrijk het kwart rechtsonder met een eetlepel creamy. Plaats op het kwart rechtsboven 2 speculoos koekjes. Smeer het chocolademengsel op het kwart linksboven en verdeel hier een handje bosbessen over. Snijd de banaan in dunne plakjes en leg de helft hiervan op het laatste kwart linksonder.

4

Vouw nu het kwart rechtsonder over het kwart rechtsboven. Vouw dat weer over het kwart linksboven en vouw dat geheel tot slot over het kwart linksonder. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten.

5

Verwarm de tortilla 2 min. per kant in een koekenpan.

Zoete tortilla met fruit, speculoos en chocolade

Benieuwd naar een hartige variant? Probeer de Italian tortilla met cherrytomaatjes en pesto.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.