Zuurkoolstamppot met bospaddenstoelen en dragon

zuurkoolstamppot

Zuurkool en stamppot is een gouden combinatie, zeker wanneer je hier nog een flinke lik mosterd en wat Parmigiano Reggiano aan toevoegt! Wij serveren onze ‘zuurkoolstamp’ met gebakken bospaddenstoelen en dragon; een ideaal recept voor een gure herfst- of winterdag.

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 600 gr stamppotaardappelen
 2 teentjes knoflook
 500 gr verse zuurkool
 8 takjes dragon
 2 uien
 400 gr bospaddenstoelen (of een paddenstoelenmix)
 Boter, om in te bakken
 Peper en zout
 50 ml melk
 1 el mosterd
 45 gr geraspte Parmigiano Reggiano
 25 gr roomboter
Keukenbenodigdheden
 Pan
 Koekenpan
 Aardappelstamper

Bereidingswijze
1

Schil de aardappelen. Voeg één teentje knoflook en de geschilde aardappelen toe aan een pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Voeg de zuurkool na 5 minuten toe en kook de laatste 15 minuten mee.

2

Snijd het tweede teentje knoflook en de dragon fijn en snijd de uien in halve ringen. Snijd de bospaddenstoelen in plakjes. Verhit wat boter in een koekenpan en bak de uien 2 minuten aan. Voeg de fijngesneden knoflook, dragon en bospaddenstoelen toe en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

3

Giet de aardappelen en zuurkool af en doe terug in de pan. Voeg de melk, mosterd, Parmigiano Reggiano en roomboter toe en stamp tot een grove stamppot.

4

Serveer de zuurkoolstamppot met de gebakken bospaddenstoelen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 600 gr stamppotaardappelen
 2 teentjes knoflook
 500 gr verse zuurkool
 8 takjes dragon
 2 uien
 400 gr bospaddenstoelen (of een paddenstoelenmix)
 Boter, om in te bakken
 Peper en zout
 50 ml melk
 1 el mosterd
 45 gr geraspte Parmigiano Reggiano
 25 gr roomboter
Keukenbenodigdheden
 Pan
 Koekenpan
 Aardappelstamper

Instructies

Bereidingswijze
1

Schil de aardappelen. Voeg één teentje knoflook en de geschilde aardappelen toe aan een pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Voeg de zuurkool na 5 minuten toe en kook de laatste 15 minuten mee.

2

Snijd het tweede teentje knoflook en de dragon fijn en snijd de uien in halve ringen. Snijd de bospaddenstoelen in plakjes. Verhit wat boter in een koekenpan en bak de uien 2 minuten aan. Voeg de fijngesneden knoflook, dragon en bospaddenstoelen toe en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

3

Giet de aardappelen en zuurkool af en doe terug in de pan. Voeg de melk, mosterd, Parmigiano Reggiano en roomboter toe en stamp tot een grove stamppot.

4

Serveer de zuurkoolstamppot met de gebakken bospaddenstoelen.

Zuurkoolstamppot met bospaddenstoelen en dragon

Wil je eens een andere stamppot proberen? Onze rucola stamppot met Gruyère kaas is een heerlijk gerecht voor de koude dagen!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.