Zuurkool en stamppot is een gouden combinatie, zeker wanneer je hier nog een flinke lik mosterd en wat Parmigiano Reggiano aan toevoegt! Wij serveren onze ‘zuurkoolstamp’ met gebakken bospaddenstoelen en dragon; een ideaal recept voor een gure herfst- of winterdag.
Schil de aardappelen. Voeg één teentje knoflook en de geschilde aardappelen toe aan een pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Voeg de zuurkool na 5 minuten toe en kook de laatste 15 minuten mee.
Snijd het tweede teentje knoflook en de dragon fijn en snijd de uien in halve ringen. Snijd de bospaddenstoelen in plakjes. Verhit wat boter in een koekenpan en bak de uien 2 minuten aan. Voeg de fijngesneden knoflook, dragon en bospaddenstoelen toe en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen en zuurkool af en doe terug in de pan. Voeg de melk, mosterd, Parmigiano Reggiano en roomboter toe en stamp tot een grove stamppot.
Serveer de zuurkoolstamppot met de gebakken bospaddenstoelen.
Ingrediënten
Instructies
Schil de aardappelen. Voeg één teentje knoflook en de geschilde aardappelen toe aan een pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Voeg de zuurkool na 5 minuten toe en kook de laatste 15 minuten mee.
Snijd het tweede teentje knoflook en de dragon fijn en snijd de uien in halve ringen. Snijd de bospaddenstoelen in plakjes. Verhit wat boter in een koekenpan en bak de uien 2 minuten aan. Voeg de fijngesneden knoflook, dragon en bospaddenstoelen toe en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen en zuurkool af en doe terug in de pan. Voeg de melk, mosterd, Parmigiano Reggiano en roomboter toe en stamp tot een grove stamppot.
Serveer de zuurkoolstamppot met de gebakken bospaddenstoelen.
Bekijk ook deze leuke recepten
Wil je eens een andere stamppot proberen? Onze rucola stamppot met Gruyère kaas is een heerlijk gerecht voor de koude dagen!
Laat een reactie achter