Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Zwarte rijstbowl met tahinsaus

Hoe gaaf ziet deze vegetarische bowl eruit?! Door de zwarte rijst komen de felle kleuren van de groenten goed naar voren. De bowl wordt geserveerd met een spiegelei en tahinsaus; een heerlijke combinatie van smaken!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding23 minutenKooktijd7 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 150 gr zwarte rijst
 1 rode ui
 1 rode paprika
 3 wortels
 1 baby paksoi
 1 el tahin (sesampasta)
 2 el Griekse yoghurt
 1 tl honing
 Peper en zout
 2 el olijfolie
 2 eieren
 ½ tl gemberpoeder
 ½ tl chilipoeder
 ½ tl korianderpoeder
 ½ tl komijnpoeder

Bereidingswijze
1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rode ui, paprika en worteltjes in blokjes en de paksoi doormidden. Meng in een schaaltje de tahin met yoghurt en honing, breng op smaak met zout.

2

Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren. Breng op smaak met peper en zout. Verhit in een tweede pan 1 el olie, voeg hier de gember-, chili-, koriander- en komijnpoeder aan toe en roerbak de paprika, wortel en rode ui in 5 min. beetgaar. Haal de groenten uit de pan en gril de paksoi aan de gesneden kant in 2 min. bruin.

3

Giet de rijst af en schep de warme groenten over de rijst. Serveer de zwarte rijstbowl met een spiegelei en top af met de tahinsaus.

Ingrediënten

Ingrediënten
 150 gr zwarte rijst
 1 rode ui
 1 rode paprika
 3 wortels
 1 baby paksoi
 1 el tahin (sesampasta)
 2 el Griekse yoghurt
 1 tl honing
 Peper en zout
 2 el olijfolie
 2 eieren
 ½ tl gemberpoeder
 ½ tl chilipoeder
 ½ tl korianderpoeder
 ½ tl komijnpoeder

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rode ui, paprika en worteltjes in blokjes en de paksoi doormidden. Meng in een schaaltje de tahin met yoghurt en honing, breng op smaak met zout.

2

Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren. Breng op smaak met peper en zout. Verhit in een tweede pan 1 el olie, voeg hier de gember-, chili-, koriander- en komijnpoeder aan toe en roerbak de paprika, wortel en rode ui in 5 min. beetgaar. Haal de groenten uit de pan en gril de paksoi aan de gesneden kant in 2 min. bruin.

3

Giet de rijst af en schep de warme groenten over de rijst. Serveer de zwarte rijstbowl met een spiegelei en top af met de tahinsaus.

Zwarte rijstbowl met tahinsaus

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.