Print opties

Sluiten

Aziatische zalmburger met gegrilde ananas

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
55 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes en de zalm in grove stukken. Mix de zalm samen met de rode currypasta in het hakmolentje van de staafmixer/keukenmachine tot een glad mengsel. Roer de helft van de lente-ui en de panko erdoor. Maak van het mengsel burgers van circa 8 cm. Laat ze 20 min. in de koelkast steviger worden.
2
Maak ondertussen de avocado-mayonaise. Schep het vruchtvlees van de avocado in een kom. Voeg het limoensap en de mayonaise toe. Pureer de avocado tot een gladde crème en breng op smaak met peper en zout.
3
Leg de zalmburgers op de bakplaat en bak ze in 15 min. goudbruin in de oven. Keer halverwege om.
4
Halveer de burgerbroodjes en bak de snijkant in een grillpan goudbruin. Grill de ananas 1-2 min. in de grillpan tot ze mooie bruine streepjes krijgen.
5
Snijd de komkommer in dunne plakjes. Besmeer de onderste helft van de broodjes met de avocado-mayonaise. Leg de zalmburgers erop, garneer met overgebleven lente-ui, komkommer, rucola en een plak ananas. En leg de bovenste helft van de broodjes erop. Steek eventueel vast met een prikker.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.