Veggi Pizza Met Boerenkool Dekamarkt

Boerenkool recepten

Boerenkool stamppot met spekjes

Boerenkool, een voedzaam bladgroen waar je vast en zeker van hebt gehoord. Afgelopen jaren is deze groenten steeds populairder geworden vanwege zijn indrukwekkende voedingswaarden. Het biedt talloze gezondheidsvoordelen, boerenkool zit namelijk boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Het is een veelzijdige groente die kan worden gestoomd, geroerbakt en in salades gebruikt kan worden. Het kan zelfs in smoothies verwerkt worden om een extra boost te geven. Boerenkool is hoe dan ook een heerlijke toevoeging en een verantwoorde groenten voor bij ieder dieet!

Boerenkool maken

Het maken van boerenkool is eenvoudig en lekker. Verwijder de stelen, snijd de bladeren fijn en was ze grondig. Stoof vervolgens de boerenkool met wat olie en knoflook in een pan, voeg een scheutje water toe en laat het zachtjes koken tot het gaar is. Breng ten slotte op smaak met peper en zout. Heb je gekookte boerenkool over? Bewaar het tot 2 dagen in een goed afgesloten bakje in de koelkast of vries het in en bewaar het 3 maanden in de diepvries. Ga jij liever voor een pasta met boerenkool of toch voor een boerenkoolstamppot? Geniet van deze gezonde groenten in jouw favoriete gerecht!

Boerenkool recept

Zodra je aan boerenkool denkt, denk je waarschijnlijk standaard aan boerenkool met spekjes, een klassiek boerenkool recept van oma. Maar gelukkig zijn er met deze verrukkelijke groenten nog veel meer mogelijkheden. Wat dacht je van een boerenkool-broccolisoep met gekarameliseerde zoete ui? Deze vegetarische soep kun je met slechts 4 bereidingsstappen al op tafel serveren. Probeer het zelf!

Boerenkool stamppot

Boerenkool stamppot is een echte klassieker in Nederland. Om dit te maken kook je eerst de boerenkool met aardappelen tot ze zacht zijn. Stamp ze samen en voeg een klontje boter, melk en peper toe voor een romige textuur en rijke smaak. Serveer met rookworst of spekjes en tover de lekkerste boerenkool stamppot op tafel. Dit heerlijke gerecht is ideaal voor in het koude najaar van Nederland. Of geef er een Italiaanse twist aan door aan de slag te gaan met de Italiaanse boerenkoolstamppot. Een heerlijke variant voor de boerenkool liefhebbers die je ook eens wilt proberen!

Hoeveel boerenkool per persoon?

De hoeveelheid boerenkool per persoon hangt af van het gerecht en de eetlust. Over het algemeen wordt voor een boerenkool stamppot ongeveer 200-250 gram boerenkool per persoon aangehouden. Zodra je het als bijgerecht wilt eten, wordt er meestal circa 100-150 gram per persoon aangehouden.

Een heerlijk boerenkool voor op je weekmenu 

Een echte klassieker in Nederland: boerenkool met worst. In deze stamppot wordt de combinatie gemaakt met salami en Italiaanse kruiden. En natuurlijk vergeten we de pesto niet voor extra smaak. In slechts 30 minuten serveer jij deze overheerlijke stamppot voor het diner.