Print opties

Sluiten

Boboti met wilde rijst

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Wel de rozijnen in een klein bakje met water.
2
Maak de ui en knoflook schoon en snipper fijn. Verwarm een grote pan met de zonnebloemolie en fruit hierin de ui en knoflook in 2 min. aan. Voeg het gehakt en de kerrie toe en laat dit 4 min. meebakken.
3
Snijd de appel in blokjes van 1,5 cm. Laat de rozijnen uitlekken en voeg deze samen met de appelblokjes toe aan het gehaktmengsel. Voeg de abrikozenjam en crème fraîche toe en roer het geheel goed door elkaar.
4
Schep het geheel in een ovenschaal. Druk het goed aan met de achterkant van een lepel. Klop een ei los in een aparte kom. Meng de kurkuma en melk door het ei en giet het geheel over het gehaktmengsel. Leg de blaadjes laurier erop.
5
Bak de boboti 25 tot 30 min. in de oven, tot het een mooie goudbruine korst heeft. Kook ondertussen de wilde rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
6
Haal de boboti uit de oven en laat deze 5 min. staan voordat het wordt aangesneden. Serveer de boboti samen met de wilde rijst.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.