Print opties

Sluiten

Burrito bowl met cajunkip

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak met de helft van de olie goudbruin in een koekenpan. Voeg de cajunkruiden toe en bak nog even mee.
2
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Snijd de sjalotten en knoflook fijn. Verwarm de andere helft van de olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur tot de knoflook en ui glazig zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en bak 1 min. mee. Hak een half bosje koriander fijn en voeg met de tacokruiden toe aan de tomatensalsa. Laat afkoelen.
4
Giet de bonen en maïs af. Zet 4 bakjes klaar. Verdeel de kip, bonen, maïs en rijst over de bakjes. Snijd de limoenen in partjes en verdeel over de bakjes. Top de burrito bowl af met een flinke eetlepel tomatensalsa, crème fraîche en geraspte kaas. Laat afkoelen.
5
Zet de bakjes in de vriezer. Zorg dat de bakjes diepvries- en magnetronbestendig zijn. De bakjes kunnen tot een maand in de vriezer bewaard worden.
6
Zin in een overheerlijke burrito bowl? Haal een bakje uit de vriezer houd het schijfje limoen apart. Verwarm in de magnetron op 600 Watt voor 6 min. In een ovenbestendig bakje hebben kan de burrito bowl ook in de oven opgewarmd worden op 180ºC voor 25 min.
7
Voeg eventueel avocado en extra koriander toe ter garnering.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.