Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 3 cm. Pel de knoflook en hak fijn. Pel de rode ui, snipper de helft en snijd de andere helft in halve ringen. Pluk de blaadjes oregano en hak fijn. Pers het sap uit de citroen.
2
Meng de kipfilet, knoflook, gesnipperde rode ui, oregano, citroensap, paprikapoeder en 1/2 van de olijfolie. Laat minimaal 30 min. marineren.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de grillpan op middelhoog vuur. Spies de kipfilet op de satéprikkers. Gril de spiesen 3 min. per kant en plaats op een ovenrooster met bakpapier. Gaar de spiesen 10 min. in de oven.
4
Snijd intussen de little gem in dunne reepjes. Snijd de komkommer over de lengte in kwarten en verwijder de zaadlijsten, snijd in plakjes. Halveer de cherrytomaten.
5
Meng de little gem, komkommer, cherrytomaten en rode ui ringen met de rest van de olijfolie. Breng de salade op smaak met peper en zout.
6
Verwarm de laatste 3 min. het flatbread mee in de oven.
7
Serveer de spiesen met de salade, flatbread en tzatziki.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.