Print opties

Sluiten

Ovenschotel met saucijzen, erwtjes en prei

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 10min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen in 15 à 20 min. gaar.
2
Pel en snipper ondertussen de ui fijn en snijd de prei in halve ringen. Laat de tuinerwten ontdooien. Ris de rozemarijn van ¾ van de takjes en hak fijn.
3
Verhit 10 gr boter in een pan en bak de saucijzen rondom bruin. Haal uit de pan en bak in dezelfde pan de ui, prei en fijngehakte rozemarijn 3 min. totdat de groenten zacht zijn. Voeg vervolgens de bloem en 25 gr boter toe en laat de bloem kort garen.
4
Meng 250 ml kookroom met het water en voeg samen met de mosterd toe aan de pan met o.a. bloem en prei. Breng op smaak met peper en zout.
5
Giet de aardappelen af en stamp fijn met de overige kookroom en 20 gr boter. Breng op smaak met peper en zout.
6
Snijd de saucijzen in plakjes, voeg samen met de erwten toe aan het preimengsel en roer goed door.
7
Vet een ovenschaal in met de resterende boter en giet hier het preimengsel in. Schep de aardappelpuree in een spuitzak en maak toefjes aardappelpuree op het preimengsel. Verdeel de overige rozemarijn over de ovenschaal en bak 30 à 40 min in de oven.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.