Panko visburger met ingelegde rode ui en srirachamayo
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Snijd de pangasiusfilet in grove stukken. Pel en snijd de ui grof. Voeg toe aan een keukenmachine samen met de mosterd, peper en zout en maal glad. Voeg het paneermeel toe en kneed tot het paneermeel goed is gemengd.
2
Maak 2 burgers van het vismengsel ter grootte van de Italiaanse bol. Kluts het ei in een ruime kom en verdeel de bloem en panko over twee aparte borden. Haal iedere burger door de bloem, dan door het losgeklopte ei en daarna door de panko.
3
Verhit de olie in een pan en bak de burgers op middelhoog vuur aan beide kanten 2 min. tot deze goudbruin zijn.
4
Verhit het water, azijn en suiker in een steelpan en meng tot de suiker is opgelost. Pel de rode uien en snijd in ringen. Giet het azijnmengsel over de rode uien en zet weg.
5
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten. Meng de mayonaise met sriracha tot een srirachamayonaise.
6
Snijd de broodjes doormidden. Beleg ieder broodje met de srirachamayonaise, salademix, burger, komkommerlinten, ¼ van de ingelegde rode ui en de kiemgroenten.
7
Tip: de resterende ingelegde uien blijven 2 weken goed in de koelkast in een afgesloten pot.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.