Breng in een pan de azijn, suiker en steranijs aan de kook. Zet het vuur uit zodra het kookt. Snijd ondertussen de helft van de komkommer in lange linten met behulp van een kaasschaaf. Voeg de komkommer toe aan de azijn zodra de grootste hitte eraf is.
2
Pel en hak de knoflook. Kook in een pan de helft van de knoflook samen met de doperwtjes 3 min. in een klein laagje water. Pluk de blaadjes munt en hak fijn.
3
Giet voor de riata de doperwtjes af en prak grof met een vork. Meng de munt en Griekse yoghurt door de doperwtjes. Rasp de overige komkommer grof en voeg toe, roer goed door. Breng verder op smaak met peper en zout.
4
Bak de paratha’s ongeveer 2 min. per kant in een droge koekenpan op middelhoog vuur.
5
Scheur ondertussen de oesterzwammen in reepjes. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de oesterzwammen 4 min. en schud regelmatig om. Zet het vuur laag, voeg de kerrie en overige knoflook toe en laat 1 min. meebakken.
6
Voeg de sojasaus toe en zet het vuur uit. Besmeer de paratha’s met riata. Laat de zoetzure komkommer uitlekken en verdeel over de paratha’s. Verdeel hierop de oesterzwammen. Pluk de blaadjes koriander. Maak de paratha’s af met een flinke theelepel mango chutney en wat blaadjes koriander.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.