Print opties

Sluiten

Pastel de nata

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
55 min

Ingrediënten

9 stuks
Pastel De Nata 1
Extra benodigdheden
1
Schil de citroen met een dunschiller (schil het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en doe de schil samen met het water, de suiker en kaneel in een steelpan. Breng op middelhoog vuur aan de kook en zet daarna het vuur laag. Laat nog 3 min. doorkoken tot je een suikerstroop hebt. Haal de pan van het vuur en zet even apart. Verwijder de schillen door de siroop even door een zeef te halen.
2
Klop de eidooiers met de melk los en doe samen met de bloem in een pan. Verwarm op middelhoog vuur en blijf roeren met de garde tot er bubbels ontstaan. Voeg dan in twee delen de suikersiroop toe en blijf roeren totdat er een soort ‘vla’ ontstaat. Dit duurt ongeveer 3 tot 4 min. De custard is klaar als het de dikte en structuur heeft van vanillevla. Haal van het vuur en zet even apart.
3
Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte en vet een muffinvorm in met de ongezouten roomboter. Rol het bladerdeeg helemaal uit en rol hem dan opnieuw strak op over de lengte. Snijd in plakken of rondjes van 2-3 cm dik. Leg een plak in een muffinvormpje en vorm met je handen tot een bakje. Zorg dat de randen mooi bedekt zijn met deeg. Herhaal tot het bladerdeeg op is. Vul de bladerdeegbakjes tot net onder de rand met de custard en schuif voor 15 min. in de oven.
4
Laat de pastel de nata vervolgens 20 min. afkoelen in de vorm en serveer ze vervolgens lauwwarm.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.