Spinaziestamppot met paddenstoelenjus en vega gehaktballetjes
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
1
Schil de aardappelen en halveer. Breng water aan de kook in een ruime pan en kook de aardappelen in 20 min. gaar.
2
Meng ondertussen het vegetarische gehakt met ei, paneermeel en mosterd. Vorm gehaktballetjes van ca 3 cm doorsnede. Verhit 1/4 van de boter in een pan en bak de gehaktballetjes in 10 min. rondom bruin.
3
Ga ondertussen verder met de jus. Pel en snipper de ui. Snijd de paddenstoelen grof. Verhit 1/4 van de boter in een pan en fruit de ui glazig. Voeg de paddenstoelen toe en bak 3 min. mee. Voeg het water toe met het bouillonblokje en laat inkoken tot een jus.
4
Giet de aardappelen af en stamp deze samen met de melk en resterende boter tot een gladde puree. Meng de spinazie door de stamppot en breng op smaak met de peper en zout.
5
Serveer de stamppot met de paddenstoelenjus en gehaktballetjes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.