Brood over? Gooi het niet weg, maar maak een heerlijke broodpudding cheesecake! Dit recept is ook lekker met andere zachte kaas, zoals hüttenkäse, kwark of ricotta. Week het brood dan in een melk en suikermengsel met kaneel en varieer met rood fruit.
Broodpudding is een gerecht gemaakt van oud brood, melk, suiker, eieren en eventueel andere ingrediënten zoals rozijnen, noten en specerijen. Het mengsel wordt gebakken tot het een puddingachtige textuur heeft en vaak geserveerd als dessert.
Na het maken van een broodpudding laat je deze 40 tot 45 minuten garen in de oven, mocht je broodpudding al te snel bruin worden kun je hem afdekken met aluminiumfolie. Op deze manier wordt hij mooi gaar!
Broodpudding kan tot 3-4 dagen worden bewaard in de koelkast als het in een luchtdichte verpakking wordt bewaard. Het kan ook worden ingevroren voor een langere houdbaarheid van maximaal 2-3 maanden.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment