In samenwerking met:
Lotus Biscoff croissant waffle
Niveau
Gevorderd
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Croissant waffle met speculoos

Geniet van de heerlijke structuur van een croissant, maar dan bereid als wafel! Maak af met een luchtige mousse van slagroom, bananenpuree, mascarpone en speculoos pasta.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept croissant waffle met speculoos

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 40min
Kookmodus
1
Smelt de witte chocolade en de 30 gr van de speculoos pasta au bain-marie in een hittenbestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Schep het geheel in een bak met vetvrij papier en laat 4 tot 6 uur opstijven in de vriezer.
2
Rasp met een dunschiller krullen van het chocolademengsel en zet deze in de koelkast tot gebruik.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak ondertussen het bladerdeeg 2 min. onder het wafelijzer. Bak het vervolgens verder in de oven voor ongeveer 5 min. tot deze goudbruin zijn.
4
Klop ondertussen de slagroom samen met de poedersuiker stijf. Voeg de bananenpuree toe tot deze volledig is opgenomen en zet gekoeld weg.
5
Klop de mascarpone luchtig en voeg in 3 delen 30 gr van de speculoos pasta toe.
6
Meng het bananenmengsel met de mascarpone tot een gladde mousse. Rasp de groene limoenschil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en voeg de schil toe.
7
Smelt intussen de overgebleven speculoos pasta au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de speculoos pasta gesmolten is.
8
Maak toefjes van de bananenmousse op de croissantwafel. Garneer met de speculoos topping en leg de blauwe bessen tussen de mousse. Garneer met de kokos nibs en de chocolade krullen.

Knapperige croissant wafels

Iedereen houdt van wafels en croissants, maar wat als je dit kan combineren? Het is lekker, krokant en ideaal om in het weekend te maken. Kies je favoriete ingrediënten zoals blauwe bessen, frambozen en aardbeien, maak er een luchtige mousse bij zoals in ons recept en maak af met je favoriete toppings. Onze tip: Lotus Biscoff – The Original Speculoos topping!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via