Oester Met Opa Co Sambal En Zoetzure Komkommer 2
Niveau
Gevorderd
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Oesterij oester met Opa Co Sambal en zoetzure komkommer

In dit recept combineren we oester met Opa Co Sambal. Deze pittige oester vindt zijn balans vindt in het frisse van de zoetzure komkommer en de crunch van de gefrituurde uitjes.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Benodigdheden

Recept oesterij oester met opa co sambal en zoetzure komkommer

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm op laag vuur 5 min. een pan met zonnebloemolie en de Opa Co Sambal totdat deze lauwwarm is.
2
Haal met een parisienneboor van 15 mm 30 bolletjes uit de komkommer en halveer de citroen. Knijp de citroen uit in een kom en voeg de witte wijnazijn, poedersuiker en de komkommer bolletjes toe en roer door.
3
Open de oesters door de oester met de bolle kant naar beneden vast te houden of op een theedoek te leggen. Steek met een oestermes aan de smalle kant van de oester tussen de schelpen in en draai licht. Verplaats vervolgens het mes voorzichtig tussen de schelpen naar de zijkant en snijd de oester los. Verwijder de bovenkant van de schelp, haal het mes vervolgens voorzichtig onder de oester door zodat ook de onderste sluitspier doorgesneden wordt en draai de oester om in de schelp. Verwijder het eventuele gruis van de oester en giet een klein beetje van het vocht uit de schelp.
4
Verdeel de sambal over de oesters en leg op iedere oester 5 komkommer bolletjes, garneer de oester met de gefrituurde uitjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Weekdieren
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via