In samenwerking met:
  • Home
  • De lekkerste koffies voor de herfst en winter

De lekkerste koffies voor de herfst en winter

Eatertainment, De’Longhi en MediaMarkt presenteren dé perfecte koffierecepten van dit seizoen: Pumpkin Spice Latte, Almond Café Mocha en Caramel Macchiato!

Ben jij een echte koffieliefhebber? Dan ben je op precies de juiste plek! Lees snel verder voor deze heerlijke recepten, how-to video’s en meer inspiratie.

5 weetjes over koffie

Wist je dat…

…een ongebrande boon in niets op de kenmerkende koffieboon lijkt? Deze heeft een lichtgroene kleur en krijgt zijn donkerbruine jasje pas als je de boon roostert. Ook ruikt het dan pas écht naar koffie.

…er heel veel factoren zijn die de smaak van je koffie bepalen? Naast de branding, de soort koffieboon en de zetmethode bepaalt ook de machine die je gebruikt de smaak en geur.

…er wel meer dan 800 verschillende aroma’s zijn die je terug kunt proeven en ruiken in koffie?

…Nederlanders en Finnen de meeste koffie drinken? Denk aan kilo’s per persoon per jaar!

…koffiespecials steeds populairder worden? Zo is de Pumpkin Spice Latte al jaren een enorme hit en een grote herfstfavoriet.

Sfeerbeeld koffies

De'Longhi koffiemachines

Voor het maken van écht goede koffie heb je de juiste tools nodig. De koffiemachines van De’Longhi zijn onze favoriet! Deze (volautomatische) espressomachines creëren smaakvolle koffie, verhogen de koffiearoma’s in je kopje en halen het maximale uit de koffieboon.

Daarnaast maakt de De’Longhi PrimaDonna Soul verbinding met wifi, waardoor je via de Coffee Link-app de espressomachine gemakkelijk bestuurt en je favoriete recepten opslaat!

How-to video: zó maak je Pumpkin Spice Latte

Denk je aan de herfst, dan denk je aan pompoen. De Pumpkin Spice Latte is een échte Amerikaanse klassieker die naar ons werelddeel is overgevlogen. De combinatie van een krachtige espresso met het zoete van pompoen, maakt deze koffie tot een echte herfstspecial. Bekijk in de how-to video hoe je deze koffie maakt!

Tip: je maakt de perfecte Pumpkin Spice Latte met de De’Longhi PrimaDonna Soul.

How-to video: zó maak je Almond Café Mocha

Er gaat niets boven de combinatie van pure chocolade, amandel en koffie. De krachtige espresso geeft een stevige koffietoon en de slagroom maakt deze koffie special heerlijk romig. Liever iets minder pit? Vervang de espresso dan voor een lungo en gebruik melkchocolade in plaats van pure chocolade. Bekijk in de how-to video hoe je deze koffie maakt!

Tip: je maakt de perfecte Almond Café Mocha met de De’Longhi La Specialista Prestigio.

How-to video: zó maak je Caramel Macchiato

Deze heerlijke zoete koffiespecial is een absolute must-try! Heb je wat meer tijd? Dan kun je de karamel zelf maken, maar in ons recept kiezen we voor de kant-en-klare variant. De slagroom maakt deze macchiato heerlijk romig en de koffie zorgt voor een fijne krachtige tegenhanger. Bekijk in de how-to video hoe je deze koffie maakt.

Tip: je maakt de perfecte Caramel Macchiato met de De’Longhi Magnifica Evo.