Gegrilde Asperges Met Gerookte Boter2
Chef On A Mission On A Mission

Chef on a Mission

Altijd al willen weten hoe je leert koken als een chef? Samen met Jeroen van Chef on a Mission laten wij je zien hoe je als hobby kok de technieken van een professionele chef onder de knie krijgt. Geen ingewikkeld gedoe, maar heldere uitleg, praktische tips en vooral: veel kookplezier. Laat je inspireren en til je skills naar een hoger niveau!

Even voorstellen

Het gezicht achter Chef on a Mission is Jeroen: een chef-kok die op zoek gaat naar de verhalen áchter de gerechten. Zijn missie? Jou leren koken als een echte chef, maar dan op een manier die voor iedereen toegankelijk is. Als hij een gerecht maakt, wilt hij het volledig beheersen. Waar het vandaan komt, hoe het bereid wordt én hoe het moet smaken. Daarom is hij voor de 100 populairste gerechten ter wereld op zoek naar de essentie van deze gerechten. Hij reist naar de plekken van oorsprong én leert van mensen die deze klassieke gerechten al duizenden keren bereid hebben. Die kennis bundelt hij in ‘Master the Originals’, waar je verderop op deze pagina meer over ontdekt!

Check your gear

Welke basismaterialen heb je nodig om aan de slag te gaan met ‘Master the Originals’? Jeroen geeft jou zijn tips! Als je onderstaande materialen in huis hebt dan kom je een heel eind.

  1. Goede koksmessen: Ga naar een kookwinkel of messenspecialist en laat je adviseren. Ik weet dat je er op internet in twee minuten één besteld hebt maar je moet het echt voelen en zien om de juiste keuze te maken. Je hoeft ook helemaal geen messenset met 12 messen te hebben want 90% gebruik je toch nooit. Ik kan echt niet zonder mijn koksmes (lemmet 20 cm) mijn fileermes (lemmet 20 cm) en een echt scherp broodmes (lemmet 22 cm) En natuurlijk een aardappelschilmesje.

Je hoeft helemaal geen messenset met 15 messen te hebben want 75% gebruik je toch nooit.

  1. Sondeernaald/caketester: Een onmisbaar culinaire gadget die veel topkoks gebruiken. Het zijn flinterdunne naalden waarmee je snel, en zonder schade aan het product, de kerntemperatuur kunt meten. Vooral voor vlees en vis die kerntemperaturen tussen de 45 en 78 graden moeten bereiken. Steek de naald enkele seconden in de kern en test de temperatuur aan de binnenkant van je pols of op je bovenlip.
  2. Slagersfolie: Als je mij een beetje volgt op Instagram of TikTok dan weet je dat ik vaak slagersfolie gebruik. Het plakt niet zoals huishoudfolie en is ideaal om ingredienten tussendoor snel af te dekken. Ik leg het bijvoorbeeld ook op sauzen zodat er geen vel op komt, ideaal!
  3. Je handen. Koken is een ambacht, handwerk dus. Je handen zijn de belangrijkste gereedschappen in de keuken. Natuurlijk bestuur je met je handen alle apparaten en materialen, die doen uit zichzelf niks. Maar je handen zijn ook het meest essentiële materiaal in de keuken. Het kneden van deeg, plukken van kruiden, wassen van sla, vormen, opmaken van borden, testen van gaarheden, je handen en je vingers zijn prachtige instrumenten, multitaskers ook. Want ken jij een apparaat dat iets kan grijpen, structuur voelt en temperatuur meet in 1 handeling?

De snijtechnieken van Chef on a Mission

Boek Chef on a Mission

Master the Originals: het boek

Altijd al willen leren koken als een master van een chef die alle gerechten bij de oorsprong leerde maken? Jeroen zijn missie is om de 100 populairste gerechten ter wereld te masteren én die kennis door te geven aan kookliefhebbers. Dat doet hij door de unieke kookboekenserie ‘Master the Originals’. Deel 1 van de boekenserie bevat maar liefst 20 gerechten met ruim 100 technieken.

Masterclass Chef On A Mission

Masther the Originals: Academy en Live Masterclasses

Wil je letterlijk in de pannen van de chef kijken en nog meer tips & tricks krijgen? Schrijf je in voor de Academy en volg online ruim 1000 minuten aan uitgebreide masterclasses van alle gerechten. Een musthave voor de beginnende en gevorderde hobbykok! Liever fysiek een masterclass volgen? Schrijf je dan in voor de Live Masterclasses voor een unieke en exclusieve kans om de keuken in te gaan met Jeroen van Oijen. Dit is dé mogelijkheid om te leren koken als een chef! Leer de essentie van koken door de gebruikte kooktechnieken, kennis van producten, ideale smaakcombinaties en tips en tricks van professionele koks.