Niets is zo lekker als een zelfgemaakte en verse kom groentesoep op koude dagen. Dit is een makkelijk recept voor een heerlijke soep vol groenten, zelfgemaakte gehaktballetjes en vermicelli. Serveer met een tomatensalade en brood en je hebt een complete maaltijd!
Hou jij ook zo van de Hollandse keuken? Bekijk dan ook eens deze oerhollandse stamppot bowl.
Een Hollandse groentesoep bevat traditioneel verschillende soorten groenten, zoals wortel, prei, ui, selderij en bloemkool. Andere veelvoorkomende groenten zijn erwten, sperziebonen en knolselderij. Het kan ook vlees of aardappelen bevatten en wordt vaak op smaak gebracht met kruiden zoals peterselie en tijm.
Een groentesoep kan ongeveer 3 tot 4 dagen in de koelkast worden bewaard, mits deze op de juiste manier is gekoeld en bewaard in een afgesloten bakje. Na deze tijd kan de kwaliteit en veiligheid van de soep achteruit gaan en is het beter om de soep weg te gooien. Als je de soep langer wilt bewaren, kun je deze invriezen voor maximaal 2-3 maanden. Zorg ervoor dat de soep volledig is afgekoeld voordat je deze in de vriezer plaatst en bewaar de soep in een geschikt, luchtdicht bakje.
Er zijn verschillende gerechten die goed passen bij groentesoep. Een aantal opties zijn brood, salade, quiche of een lekkere sandwich. Kies vooral wat jij lekker vindt en combineer dit met de groentesoep!
Het maken van de groentesoep is erg makkelijk en is binnen een half uurtje gebeurt. Op onze makkelijke recepten pagina vind je meer makkelijke gerechten om te maken!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment