Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Oerhollandse stamppot bowl

MAGGI Oerhollandse stamppot bowl

De poké bowl ken je ongetwijfeld al! Dit oorspronkelijk Hawaïaanse gerecht is eindeloos populair en daarom worden er steeds vaker variaties op verzonnen. Wij maken een Oerhollandse bowl met romige aardappelpuree, andijvie en gehaktballen met pikante jus.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 20 gr boter
 200 gr kant-en-klare gehaktballetjes
 2 rode uien
 100 gr cherrytomaten
 2 el olijfolie
 1 zakje MAGGI Jus Pikant
 1 zakje MAGGI Aardappelpuree voor Stamppot
 250 gr andijvie
 2 el tuinkers

Bereidingswijze
1

Verwarm de boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.

2

Verwarm een grillpan. Halveer de cherrytomaten en snijd de uien ieder in 8 partjes. Besprenkel met olijfolie. Gril de ui op middelhoog vuur totdat deze glazig en zacht is. Voeg de cherrytomaten toe en gril kort mee.

3

Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking en houdt daarna warm op laag vuur. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Schep de aardappelpuree in 2 diepe kommen. Verdeel de andijvie, gehaktballetjes, rode ui en cherrytomaten over de puree. Schep de jus over de gehaktballetjes en garneer het gerecht met wat tuinkers.

Ingrediënten

Ingrediënten
 20 gr boter
 200 gr kant-en-klare gehaktballetjes
 2 rode uien
 100 gr cherrytomaten
 2 el olijfolie
 1 zakje MAGGI Jus Pikant
 1 zakje MAGGI Aardappelpuree voor Stamppot
 250 gr andijvie
 2 el tuinkers

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.

2

Verwarm een grillpan. Halveer de cherrytomaten en snijd de uien ieder in 8 partjes. Besprenkel met olijfolie. Gril de ui op middelhoog vuur totdat deze glazig en zacht is. Voeg de cherrytomaten toe en gril kort mee.

3

Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking en houdt daarna warm op laag vuur. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Schep de aardappelpuree in 2 diepe kommen. Verdeel de andijvie, gehaktballetjes, rode ui en cherrytomaten over de puree. Schep de jus over de gehaktballetjes en garneer het gerecht met wat tuinkers.

MAGGI Oerhollandse stamppot bowl

Klik hier voor meer lekkere stamppot recepten.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.