Deze lekker Hollandse ovenschotel maak je met bloemkool, gehakt en een romige ovenschotelmix. Een goede begin is het halve werk: even voorbereiden en na 45 minuten oventijd verras je met deze romige ovenmaaltijd.
Tip: vervang de aardappel eens door zoete aardappel voor een verrassende twist!
Zodra je de bloemkoolschotel helemaal klaar hebt gemaakt en de oven is inmiddels voorverwarmd op 180 graden dan kun je de schotel er zo in plaatsen! Vervolgens zet je de bloemkoolschotel voor 45 minuten in de oven.
Heb je nog een deel van je bloemkoolschotel over? Je kunt de restjes van je bloemkoolschotel ook invriezen. Laat de schotel eerst afkoelen. Zodra het afgekoeld is kun je er vershoudfolie omheen wikkelen. Je kunt het ook eventueel in luchtdichte diepvriesbakjes doen. Bewaar het voor max. 3 maanden in de diepvries.
Zodra je de bloemkoolschotel goed hebt bewaard in de diepvries in vershoudfolie of voor max. 2 dagen afgedekt in de koelkast kun je de schotel gemakkelijk voor een tweede keer opwarmen.
Deze heerlijke Hollandse ovenschotel is een van de vele variaties die jou avondeten tot een feestje maken. Lekker snel klaar en makkelijk om te maken. Bekijk snel de pagina met alle ovenschotel recepten en ontdek jouw favoriet!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment