In samenwerking met:
Ovenschotel met asperges en radijs
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Ovenschotel met asperges en radijs

Deze ovenschotel is een heerlijke combinatie van verse groenten en smaakvolle kaas, perfect voor een lente- of zomeravond! De zachte asperges en knapperige radijsjes combineren we met een zelfgemaakte bechamelsaus. Een gerecht dat eenvoudig te bereiden is én boordevol smaak en voedingsstoffen zit!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept ovenschotel met asperges en radijs

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Schil de asperges en snijd 1 cm van de onderkant van de asperges af. Schaaf de radijs op een mandoline of met een kaasschaaf in plakken.
2
Verhit een pan en stoof de asperges 5 min. met 1/3 van de boter, water en een snufje zout. Haal de asperges uit de pan.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een pan met de overige boter, voeg de bloem toe wanneer de boter is gesmolten en roer 5 min. door. Voeg de melk toe en breng dit roerend met een garde aan de kook. Voeg de helft van de oude kaas toe en breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de bechamelsaus over een ovenschaal en verdeel hier de asperges en radijs over. Garneer met de overige oude kaas. Breek het ei over de asperges en plaats de ovenschaal 20 min. in de oven.
5
Verhit ondertussen een pan met olijfolie en rooster het brood 7 min. tot goudbruin. Hak de bieslook fijn.
6
Garneer de ovenschotel met de bieslook en serveer deze met het brood.

Tip: bewaar de schillen van de asperges en maak hier soep van.

Ovenschotels met asperges

Ovenschotels zijn al lang een favoriet gerecht bij veel mensen, vooral tijdens de koudere maanden van het jaar. Maar met de komst van de lente en de zomer is het tijd om te experimenteren met nieuwe smaken en ingrediënten. En wat is er nu meer lenteachtig dan asperges? Asperges zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens zeer voedzaam. Ze zijn rijk aan vitamines en mineralen en bovendien bevatten asperges weinig calorieën en veel vezels, waardoor ze een geweldige optie zijn voor mensen die gezond willen eten.

Een ovenschotel met asperges is een geweldige manier om deze heerlijke groente te gebruiken. Het is eenvoudig te maken en je kunt het gerecht aanpassen aan je eigen smaak. Een klassieke ovenschotel met asperges bevat vaak aardappelen, kaas en een romige saus. Maar je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals radijsjes net als in dit gerecht van DekaMarkt, courgette of wortelen, om het gerecht nog gezonder te maken.

Het beste aan ovenschotels met asperges is dat ze zo veelzijdig zijn. Je kunt ze van tevoren maken en dan opwarmen voor een snelle en gemakkelijke maaltijd, of je kunt ze serveren als hoofdgerecht voor een diner. Maak bijvoorbeeld eens deze ovenschotel met witte asperges en tomaat. De asperges zijn superlekker in combinatie met de romige saus, zoete tomaten en luchtige aardappelpuree. Een andere aanrader is deze aspergequiche. Ontzettend lekker door de knapperige kaaskorst!

Als je op zoek bent naar een gezond, voedzaam en lekker gerecht, dan is een ovenschotel met asperges zeker de moeite waard om te proberen. Het is een geweldige manier om te genieten van de smaken van de lente en de zomer, terwijl je jezelf en je gezin een gezonde maaltijd voorschotelt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?