Ovenschotel Met Witte Asperges En Tomaat
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Ovenschotel met witte asperges en tomaat

Deze vegetarische ovenschotel met witte asperges zet het witte goud in het zonnetje, maar dan met een twist. De romige saus, zoete tomaten en luchtige aardappelpuree zorgen voor heerlijke smaken. Bovendien doet de oven het meeste werk, wat het een makkelijke maaltijd maakt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

3 personen
Ingrediënten

Recept ovenschotel met witte asperges en tomaat

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de asperges en snijd 2 tot 5 cm van de onderkant. Breng de asperges in een pan met water aan de kook. Kook de asperges 10 min.
2
Bereid de saus en de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de boter door de aspergesaus.
3
Vet een ovenschaal in met de olie. Schep de puree in de ovenschaal. Klop de eieren los met crème fraîche en meng met de aspergesaus. Snijd de tomaten in plakjes. Verdeel de asperges over de puree schuif de plakjes tomaat ertussen. Giet het sausmengsel eroverheen.
4
Bak het gerecht 30 min. in het midden van de oven. Bestrooi met de peterselie ter garnering en serveer warm.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Ei
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?