In samenwerking met:
Rijstsalade Dekamarkt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Rijstsalade met gegrilde bimi en kip

Zin in een goedgevulde salade? Dan is deze Oosterse rijstsalade met gegrilde bimi en kip van DekaMarkt iets voor jou! De sappige bimi wordt kort gegrilld, waardoor de smaak nóg beter tot zijn recht komt. In combinatie met de rode peper, cashewnoten en teriyakisaus is het een smaakexplosie in je mond.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept rijstsalade met gegrilde bimi en kip

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel de knoflook en halveer over de lengte. Pel de ui en snijd in ringen.
2
Breng 1 liter water aan de kook samen met de blokjes kippenbouillon, peperkorrels, rozemarijn, knoflook en ui. Voeg de kipfilet toe en kook deze in 12 tot 15 min. gaar, afhankelijk van de dikte.
3
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Kook de bimi in een pan water in 2 tot 4 min. beetgaar. Spoel koud af.
5
Verwijder de steel en zaadlijsten van de puntpaprika en rode peper en snijd in dunne ringen.
6
Haal de kipfilet uit de pan en trek met 2 vorken de kipfilet uit elkaar.
7
Verhit een grillpan op hoog vuur. Gril de bimi 1 min., draai om en gril nog 1 min.
8
Meng de helft van de teriyakisaus door de gekookte rijst en verdeel de rijst over de borden. Verdeel de kip, gegrilde bimi, rode paprika en rode pepers over de borden.
9
Maak de salade af met cashewnoten en de rest van de teriyakisaus.

Wat is bimi?

Bimi is een heerlijke groene groente die te herkennen is aan de langwerpige vorm. Het is een kruising van broccoli en de Chinese stengelkool kailan en nog niet heel bekend in Nederland. Zonde, want bimi is hartstikke lekker én gezond!

Verwerk bimi, net zoals bij deze rijstsalade, in je gerecht. Wat dacht je van een pasta met bimi en burrata? In combinatie met de ansjovis en de basilicum geeft het een verrassende smaak. Ook lekker: deze boekweitnoedels met tempeh, bimi en wortellinten. De zoete tempeh, zure wortellinten en nootachtige smaak van de boekweitnoedels zorgen voor een smaakvol resultaat.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Pinda
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via