Boekweitnoedels met tempeh, bimi en wortellinten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vegan
Vrij van vis

Boekweitnoedels met tempeh, bimi en wortellinten

Boekweitnoedels zijn uiterst voedzaam, boekweit is officieel geen graan, maar een vruchtje of zaadje van een plant. Dat maakt deze noedels koolhydraatarm en toch eiwitrijk. De nootachtige smaak is heerlijk in combinatie met de zoete tempeh en de zure wortellinten. Het zelfgemaakte sausje maakt deze noedels helemaal af.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept boekweitnoedels met tempeh, bimi en wortellinten

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
1
Schil de winterpeen en schaaf met een dunschiller in de lengte in dunne plakken. Verwarm de azijn met de suiker in een pan tot de suiker is opgelost. Voeg de wortellinten toe aan de azijn en zet apart.
2
Pel de knoflook, schil de gember en snijd fijn. Meng samen met de sojasaus en de chilisaus. Snijd de tempeh in blokjes van 2 bij 2 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tempeh in 5 min. krokant. Voeg de helft van de saus toe en bak 2-3 min. mee. Zorg dat alle tempeh goed bedekt is met de saus.
3
Breng twee pannen met water aan de kook. Snijd 1 cm van de onderkant van de bimi af en snijd vervolgens doormidden. Kook de bimi gaar in 4 min. en giet af. Kook in de andere pan de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
4
Schil de mango en snijd het vruchtvlees langs de pit. Snijd in blokjes. Snijd de bosuien in schuine ringen en de rode peper in dunne ringen.
5
Verdeel de noedels over de kommen en garneer met de tempeh, bimi, wortellinten, mango, bosui, rode peper en het zwarte sesamzaad. Serveer met de resterende saus.
Tramin_pinot_grigio_wijn
Wijntip van Yves

Pinot Grigio

In Frankrijk wordt hij ook wel Pinot Gris genoemd maar in de rest van de wereld Pinot Grigio. Met succes wordt hij ook in Amerika en Nieuw-Zeeland verbouwd, gebieden om in de gaten te houden zijn Australië en Roemenië.

Tramin Pinot Grigio 2020: deze Pinot Grigio heeft een bleekgele kleur. De wijn heeft een vol en rijk karakter. De smaak is verfijnd en aangenaam zacht met aanhoudende tonen van noten en honing die goed gaan met de nootachtige smaak van de boekweitnoedels. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via