Pasta met bimi en burrata, een klassiek zuid-Italiaanse (Siciliaans) recept. De anjovis en basilicum zorgen voor een verrassende smaak. De burrata maakt de pasta helemaal af.
Naast heerlijke lokale gerechten herbergt Sicilië ook de nodige prachtige wijnen. Met lokale druivenrassen als Grillo, Cattarato en Nero d’Avola heeft men natuurlijk de nodige ingrediënten om topwijnen te produceren. Bij dit gerecht kies ik voor de prachtige Barone di Serramarrocco Grillo del Barone 2019. Deze Grillo heeft heerlijk geel fruit en verkwikkende zuren. Met de code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij Vanouds de Zwaan.
Burrata en mozzarella zijn beide Italiaanse kazen die zijn gemaakt van buffelmelk. Het belangrijkste verschil tussen de twee is de textuur. Burrata is een zachte kaas die van binnen gevuld is met room en draadjes van mozzarella. Mozzarella is een stevige kaas met een elastische textuur en een lichtere smaak. Burrata wordt meestal gegeten als voorgerecht en mozzarella wordt vaak gebruikt in pizza’s en salades.
Burrata heeft een zachte smaak en romige textuur, dus een witte wijn met medium body en lichte zuurgraad past er het beste bij. Denk aan een Vermentino, Chardonnay of Sauvignon Blanc.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment