pasta met bimi en burrata
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Pasta met bimi en burrata

Pasta met bimi en burrata, een klassiek zuid-Italiaanse (Siciliaans) recept. De anjovis en basilicum zorgen voor een verrassende smaak. De burrata maakt de pasta helemaal af.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pasta met bimi en burrata

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de ui en knoflook. Hak de knoflook fijn en snijd de ui in halve ringen. Laat de ansjovis uitlekken.
2
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2-3 min. Voeg de ansjovis en de helft van de chilivlokken toe en roer door. Laat de ansjovis in 1-2 min. op laag vuur oplossen tot een saus.
3
Voeg de bimi toe en schenk de bouillon voorzichtig in de pan. Leg een deksel op de pan en laat in 4-6 min. stoven. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
4
Neem de pasta met een tang uit de pan en schep de pasta door de saus. Zorg dat de pasta volledig is bedekt met saus. Verdeel over de borden.
5
Scheur de bol burrata en verdeel over de pasta. Strooi de overige chilivlokken er overheen. Pluk de baadjes basilicum van de takjes en verdeel de blaadjes basilicum en de rucola.
Grillo_sicilia_wijn
Wijntip van Yves

Welke wijn bij burrata: Grillo

Naast heerlijke lokale gerechten herbergt Sicilië ook de nodige prachtige wijnen. Met lokale druivenrassen als Grillo, Cattarato en Nero d’Avola heeft men natuurlijk de nodige ingrediënten om topwijnen te produceren. Bij dit gerecht kies ik voor de prachtige Barone di Serramarrocco Grillo del Barone 2019. Deze Grillo heeft heerlijk geel fruit en verkwikkende zuren. Met de code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij Vanouds de Zwaan.

Wat is het verschil tussen burrata en (buffel)mozzarella?

Burrata en mozzarella zijn beide Italiaanse kazen die zijn gemaakt van buffelmelk. Het belangrijkste verschil tussen de twee is de textuur. Burrata is een zachte kaas die van binnen gevuld is met room en draadjes van mozzarella. Mozzarella is een stevige kaas met een elastische textuur en een lichtere smaak. Burrata wordt meestal gegeten als voorgerecht en mozzarella wordt vaak gebruikt in pizza’s en salades.

Welke wijn past het beste bij burrata?

Burrata heeft een zachte smaak en romige textuur, dus een witte wijn met medium body en lichte zuurgraad past er het beste bij. Denk aan een Vermentino, Chardonnay of Sauvignon Blanc.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Vis
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via