In samenwerking met:
Kikshoarma Met Pita
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pita kikshoarma

Geniet van een heerlijke maaltijd met deze pita kikshoarma! De knapperige pitabroodjes vullen we met kikkererwtenshoarma en maken we compleet met een zelfgemaakte knoflookyoghurt.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept pita kikshoarma

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd ze in een schone keukendoek warm.
2
Halveer ondertussen de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de komkommer in plakjes.
3
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak paprika 2 min. Bestrooi met de shoarmakruiden. Schep de zwarte kikkererwten erdoor en bak de kikkererwtenshoarma nog 3 min.
4
Pel de knoflook, pers uit boven de Griekse yoghurt en mix goed. Hak de peterselie grof.
5
Verdeel de sla, rode ui, komkommer en kikkererwtenshoarma over de pita’s. Besprenkel met de knoflookyoghurt en bestrooi met de peterselie.

Serveertip: serveer bij de pita kikshoarma een partje limoen voor een extra kick!

Kies vaker voor peulvruchten!

Wanneer je je keukenkastjes opent, heb je vast en zeker wel blikjes peulvruchten staan. Van kikkererwten tot kidneybonen, met deze krachtpatsers maak je heerlijke gerechten. Peulvruchten barsten namelijk van de goede voedingsstoffen. Denk aan mineralen, eiwitten en andere vitamines. Hierdoor zijn peulvruchten ook de ideale vleesvervangers voor wanneer je een avond (of elke dag) kiest voor vegetarisch. Je komt gemakkelijk aan de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om aan te sterken.

Met zwarte kikkererwten maak je heel gemakkelijk dit recept. Door het compleet te maken met andere groenten en koolhydraten middels pita’s heb je snel een voedzaam gerecht gemaakt. Met de klassieke kikkererwten maak je ook genoeg lekkere recepten. Wat dacht je van een flat cake boordevol groenten? Lekker met groenten als paprika, courgette en cherrytomaten. Of ga eens aan de slag met deze kruidige bulgur bonenstoof. Dit stoofpotje zit vol met peulvruchten, denk aan kikkererwten, rode kidneybonen én linzen.

Met linzen kan je ook gemakkelijk een vegetarische spaghetti bolognese maken. Het gehakt vervang je door de lekkerste linzen en zo maak je deze vegetarische spaghetti bololinzen in een handomdraai. Met rode kidneybonen maak je weer smaakvolle Mexicaanse wraps. Het gehakt vervangen we door de rode kidneybonen om zo toch je dagelijkse portie vitamines binnen te krijgen en het gerecht maken we compleet met een zelfgemaakte yoghurtdressing voor een frisse touch en groenten als paprika en champignons.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via