In samenwerking met:
Kruidige Bulghur Bonenstoof (2)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Kruidige bulgur-bonenstoof

Ontdek deze voedzame en kruidige bulgur-bonenstoof met een combinatie van Bonduelle peulvruchten. Dit eenvoudige recept zit boordevol smaak en gezonde ingrediënten. Hierdoor geniet je in een handomdraai van een heerlijke maaltijd vol vezels en eiwitten. Proef de smaakvolle stoofpot en laat je smaakpapillen verrassen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kruidige bulgur-bonenstoof

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui. Hak de peterselie fijn. Meng de kikkererwten, kidneybonen en linzen met de komijn, kaneel en kardemom.
2
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de uien 10 min. Voeg de passata met de bulgur en het water toe. Breng aan de kook.
3
Draai het vuur lager en kook 10-15 min. zachtjes. Breng op smaak met zout. Roer de peulvruchten met de specerijen en de peterselie door de stoof.

Een voedzame stoofpot

Ben je op zoek naar een smaakvolle en voedzame stoofpot? En wil je een keer wat anders dan de Hollandse stoofpotjes? Dan is deze kruidige bulgur-bonenstoof met Bonduelle peulvruchten de perfecte keuze. Culinair verrassen was nog nooit zo makkelijk!

Deze stoofpot zit namelijk boordevol smaak en gezonde ingrediënten. De peulvruchten zoals kikkererwten, rode kidneybonen en linzen voegen niet alleen een heerlijke textuur toe aan de stoofpot, maar ook een flinke dosis eiwitten en vezels. Dit maakt deze bulgur-bonenstoof een erg lekkere, voedzame keuze! De kruiden zorgen ervoor dat de stoof een heerlijke smaaksensatie is. Én je hebt deze maaltijd supersnel op tafel staan. Waar wacht je nog op? Duik de keuken in om dit lekkere gerecht te maken!

Wat is bulgur?

Bulgur is een graanproduct gemaakt van tarwekorrels die eerst gestoomd, gedroogd en vervolgens grof gemalen worden. Het wordt vaak gebruikt in de Midden-Oosterse keuken en heeft een licht nootachtige smaak. Bulgur is een gezonde bron van vezels, eiwitten en mineralen en wordt gebruikt in salades, stoofschotels en pilafs.

Superlekkere recepten voor salades met bulgur, zijn deze gemarineerde aubergine steak met bulgur salade en de köfte met bulgur-spinaziesalade. Met bulgur kun je eindeloos variëren en je kunt het toevoegen in tal van salades. Dat maakt het ontzettend leuk, want zo tover je iedere keer opnieuw een verrassend nieuw gerecht op tafel!

Meer stoofpot recepten

Ga jij liever voor een klassiek stoofpotje? Bekijk dan de pagina met de lekkerste stoofpot recepten en laat je inspireren! Kies bijvoorbeeld voor een stoofpot met rundvlees of vis.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?