In samenwerking met:
Flexicaanse Wraps
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Mexicaanse wraps met rode kidneybonen

Dagje minder vlees eten? Maak van je Mexicaanse wrap een Flexicaanse wrap, met rode kidneybonen, champignons en paprika. En de yoghurtdressing zorgt voor een heerlijke frisse smaak in jouw vega wrap. Een heerlijk gerecht wat je zo op tafel hebt staan. 1, 2, 3 en rollen maar!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept mexicaanse wraps met rode kidneybonen

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes en de champignons in plakjes.
2
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui 1 min. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee. Schep de champignons erdoor en bak nog 2 min.
3
Spoel de kidneybonen af en laat ze goed uitlekken. Voeg de burrito kruidenmix en het water toe aan de groenten. Schep de kidneybonen erdoor en verwarm nog 2 min.
4
Hak de peterselie fijn. Pers of rasp de knoflook boven de yoghurt en roer goed door. Besmeer de wraps met de knoflookyoghurt.
5
Verdeel het groenten-bonenmengsel over de wraps en rol ze op. Bestrooi met de kaas en de fijngehakte peterselie.

Vegetarische wraps: zo makkelijk kan het zijn!

Op zoek naar een snel, gemakkelijk en voedzaam gerecht? Probeer deze Flexicaanse wraps! Dit vegetarische alternatief voor Mexicaanse wraps zit boordevol smaak en voedingsstoffen en is perfect voor een dagje minder vlees.

In deze Flexicaanse wraps vervangen we het gehakt door Bonduelle rode kidneybonen. Deze rode kidneybonen zitten boordevol vezels en eiwitten, waardoor ze de perfecte vervanger zijn voor vlees, ze vullen namelijk ook hartstikke goed. En doordat deze rode kidneybonen al gestoomd worden voordat ze in blikken gaan, behouden ze hun knapperige bite, smaak en een mooie rode kleur. Want mooi rood is niet lelijk!

Je Mexicaanse maaltijd van nog meer groenten voorzien? Vul de wraps met champignons en paprika’s en top af met een yoghurtdressing voor een heerlijke frisse smaak. Een gerecht dat je zo op tafel hebt staan, en ook nog leuk voor de kids. Betrek ze bij het koken, want hoe leuk is het om samen met de kinderen te koken?

Serveer de wraps als een snelle lunch of als een voedzame avondmaaltijd en geniet van de smaakvolle en kleurrijke mix van ingrediënten. Probeer het zelf en ontdek hoe lekker een vegetarische variant van Mexicaanse wraps kan zijn!

Eindeloos variëren met wraps

Ben je er ermee eens dat wraps altijd kunnen? Wij vinden zeker van wel! Je kunt er namelijk talloze verschillende gerechten mee maken. Kies eens voor deze Griekse quesadilla’s met muntyoghurt. Een van oorsprong Mexicaans gerecht geven we een Griekse twist door de wraps te vullen met onder andere munt, Griekse yoghurt, olijven en feta. Een lekker lunch- én hoofdgerecht met wraps is deze wrap met sticky aubergine en srirachamayonaise. Maak het voor het avondeten en bewaar de leftovers voor de lunch de volgende dag!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?